Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Fanouškovský karneval

Národ hokejových příznivců je široký a pestrý. Během sedmnácti dnů světového šampionátu v Minsku jste mohli potkat fanoušky jak decentní, tak extravagantní. V běžném oblečení, v reprezentačním dresu nebo s řadou neobvyklých doplňků - s vlajkami vymalovanými na tváři, někdy přes celý obličej. A nebo s unikátní maskou či převlekem - Fantomas má ve světě řadu konkurentů.

Je nám líto, video expirovalo.
Fejeton Davida Soeldnera: Fanouškovský karneval

A tak jsme v Minsk aréně a u Čižovky po delším čase narazili na slavného finského "kocoura", dále na jeho lví krajanky, sbor rozhodčích, prasečího muže či Batmana. Jinde zase tancovaly lotyšské vlčí ženy. Nejpočetnější byly ale skupinky reprezentující Rusko a jejich stylizaci na vojáky, pěšáky, tankisty či námořníky (s dalšími viditelnými odkazy na velmoc, známou ještě pod hlavičkou SSSR).

V základní skupině ovšem obyvatelé Minsku - s mobilním fotoaparátem v ruce - s nedočkavostí vyhlíželi i galské kohouty, norské vlajkonoše s nepřehlédnutelným "kníračem" a samozřejmě spoustu stále nápaditějších Čechů (za zmínku stojí trojlístek s retro brankářskými maskami v národních barvách či Indián) a Slováků.

Naopak - ze zdravotních důvodů nedorazila nejznámější švédská fanynka Weronica, už dlouho se neukázaly ani další dvě Švédky, pihovatá Pipi-dvojčata. Inu, každý šampionát přináší něco nového. Není jen a jen o samotném hokeji, ale i o zábavě mezi diváky. Už delší čas platí, že nejodvážnějšími a nejnápaditějšími "exhibicionisty" (v dobrém slova smyslu) jsou Finové.

Změní se to za rok v Praze? Uvidíme, s jakým úspěchem budou konkurovat modro-bílému bláznovství domácí fanoušci. Zatím se podívejte na klip nejlepších a nejzajímavějších masek a scének, které byly k vidění v běloruském Minsku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články