Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Soutěž hlasivek

Fanouškovská zóna před arénou Čižovka sází na osvědčené nápady, jak v pauze mezi zápasy hokejového šampionátu odreagovat nedočkavé, zároveň však hravé diváky. Kromě velkého stanu s občerstvením jsou zde stánky menší, u nichž probíhají dovednostní soutěže. Jak jinak než ve střelbě na branku. K dispozici je i stolní a air hokej. A nebo trochu nezvyklá bitva "krabicových" hráčů na dálkové ovládání (uvnitř krabice je ukryto malé autíčko).

Fanoušci národního týmu Finska na MS v Minsku
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Martti Kainulainen

Hned dvakrát ale organizátoři volně-časové zábavy vsadili přímo na hlasivky fanoušků. Na jejich sílu, vytrvalost a jistou dávku improvizace či exhibicionismu. Řídí se to heslem: Vyber si tým - a zakřič jeho jméno, co nejhlasitěji můžeš!

Výkony některých jedinců, převážně mladších, ale nejen jich, jsou hodně úsměvné. Občas by to chtělo - s nadsázkou - i špunty do uší. Všechny tyto soutěže jsou atraktivní především pro mládež, která si jich náležitě užívá.

Dospělí fanoušci si raději z plných plic zakřičí a zaskandují ve společnosti stejně starých krajanů cestou do arény nebo uvnitř. Nejlépe ve větší skupince. Umí to Češi, turisté z Norska, finští "Mario brothers" i báječně pomalované a přátelské "divoženky" ze Slovenska.

Je nám líto, video expirovalo.
Fejeton Davida Soeldnera o soutěži hlasivek
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články