Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Čižovka: Vzpomínky zůstanou

Jak se u nás doma říká, všechno jednou skončí. A přesně tak skončí dnes večer i pro obyvatele minského sídliště u arény Čižovka bezmála dvoutýdenní hokejové šílenství. Odpoledne si to tady rozdají naši hokejisté s Američany a večer Kanada s Finskem o postup do semifinále. A pak nejen hala, ale i venkovní prostranství, na něž se diváci světového šampionátu, místní i zahraniční, stejně jako obyvatelé okolních domů, a nejen děti, chodili každé odpoledne pobavit, osiří.

Je nám líto, video expirovalo.
Fejeton Davida Soeldnera: Tanec s báryšněma

Zbytek turnaje proběhne v sobotu a neděli v Minsk aréně. A na to, co bylo v Čižovce, už se bude jen vzpomínat. Na důkladné a opakované osobní prohlídky se rychle zapomene. Nikoliv na setkání s novými či starými přáteli, na soutěže, ba dokonce na kulturní vložky, o které se na malém pódiu postarali běloruští umělci všeho věku a rozdílného uměleckého zaměření.

Soubory lidových tanců a písní v krojích, dospělí i účinkující školního věku, hudební instrumentalisté, populární zpěváci. A fanoušci si v rytmu známých i neznámých písní s místními starousedlíky, lépe řečeno, zejména s obyvatelkami Minsku staršího věku, s chutí zatancovali. Byly to občas veselé zážitky i pro přihlížející. Komu bude v poslední den hokejového mistrovství světa u haly Čižovka do tance po čtvrtfinálových duelech? Čechům?

Hlavní zprávy

Nejčtenější články