Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 56. KOLA: Sparta útočí na čtvrté místo, Zlín dělí od sestupu bod

Do konce základní části zbývají čtyři kola a v extralize vrcholí boj o postup do čtvrtfinále i předkola play-off. Po porážce Plzně v Liberci má situaci ve svých rukou zatím pátá Sparta, Pražané sice ztrácí dva body, ale mají utkání k dobru. O další bod zpět jsou Bílí Tygři a ze hry jeětě nejsou ani sedmé České Budějovice a osmé Vítkovice. Na hraně předkola uspěly Karlovy Vary proti Mladé Boleslavi i Litvínov na ledě Motoru, na nepostupovou třináctou příčku tak klesla Olomouc, která podlehla 3:6 Spartě. Kladnu přes tříbodový zisk proti Pardubicím stále chybí na definitivu záchrany osm bodů, nic horšího než baráž už asi Rytíře nečeká. Poslední Zlín ztrácí už patnáct bodů a jakýkoliv bodový zisk Kladenských nebo vlastní zaváhání ho posílá do první ligy.

Radost hokejistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Sparta - Olomouc 6:3

Sparta porazila v dohrávce 2. kola Olomouc 6:3, posunula se na pátou příčku tabulky a čtvrté Plzni se přiblížila na rozdíl dvou bodů. Pražané mají jeden zápas k dobru a postup do čtvrtfinále play-off mají čtyři kola před koncem základní části ve svých rukou. Dvěma góly pražskému celku pomohl Erik Thorell.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Olomouc

Liberec - Plzeň 1:0

Liberec vyhrál čtvrté utkání v řadě, dramatickou bitvu s Plzní rozhodl v 16. minutě v přesilovce pět na tři jediným gólem zápasu Tomáš Filippi. Brankář Petr Kváča udržel potřetí v sezoně čisté konto. Severočeši se přiblížili čtvrté Plzni na rozdíl tří bodů a jsou tak ve hře o přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Plzeň

Vítkovice - Brno 4:2

Vítkovice otočily zápas s brněnskou Kometou, kterou porazili i ve čtvrtém vzájemném utkání aktuální sezony. Mistrům ligy z roku 1952 tak jejich současní nástupci vzdali hold vítězstvím v poměru 4:2. Ostravský klub si v utkání připomněl výročí 70 let od zisku prvního titulu, domácí hráči nastoupili ve stylových replikách dresů z roku 1952.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Brno

Zlín - Třinec 1:4

Třinec vyhrál na ledě Zlína 4:1 a vrátil se do čela soutěže. Oceláři, kteří o své výhře rozhodli třemi góly vstřelenými ve třetí třetině, předstihli v tabulce o bod Hradec Králové. Zlín na posledním místě ztrácí 15 bodů na čtrnácté Kladno a již v neděli se může stát jistým sestupujícím.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec

Kladno - Pardubice 3:1

Čtrnácté Kladno porazilo třetí Pardubice 3:1 a vzdálilo se poslednímu Zlínu na rozdíl 15 bodů. Od jistoty úniku přímému sestupu je tak dělí jediný bod, či ztráta Beranů. K tomu, aby se Rytíři vyhnuli baráži, ztrácí s pěti duely do konce osm bodů. Vítězný gól si připsal v 38. minutě v oslabení kapitán Tomáš Plekanec, 40 sekund před koncem při power play pojistil výsledek Nicolas Hlava.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Pardubice

České Budějovice - Litvínov 1:6

Litvínov potřetí za sebou naplno bodoval, v 56. kole vyhrál na ledě Českých Budějovic 6:1. Naopak Motor prohrál podruhé v řadě, doma neuspěl po sérii osmi výher. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Chemiků podílel útočník Patrik Zdráhal. Litvínov se posunul na 12. místo tabulky, Jihočeši klesli na sedmou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Litvínov

Karlovy Vary - Mladá Boleslav 5:3

Karlovy Vary se po výhře 5:3 nad Mladou Boleslaví posunuly na jedenácté místo. Středočeši, kteří si připsali devátou porážku z posledních deseti zápasů, jsou i nadále devátí. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře domácích podílel útočník Petr Koblasa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Mladá Boleslav
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články