Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov jasně vyhrál v Českých Budějovicích a drží poslední postupové místo do předkola

Litvínov potřetí za sebou naplno bodoval, v 56. kole vyhrál na ledě Českých Budějovic 6:1. Naopak Motor prohrál podruhé v řadě, doma neuspěl po sérii osmi výher. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Chemiků podílel útočník Patrik Zdráhal. Litvínov se posunul na 12. místo tabulky, Jihočeši klesli na sedmou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Litvínov

Hosté začali aktivně a brzy za to byli odměněni vedoucí brankou. Na začátku třetí minuty sice Zdráhal nevyzrál na Strmeně z trestného střílení, ale za další minutu při hře čtyři na čtyři se trojice domácích hokejistů nešťastně nasměrovala na modrou čáru k jedinému soupeřovu hráči, jehož přihrávka našla volného Sukela a slovenský útočník překonal českobudějovického brankáře.

Pěknou akci předvedl ve 14. minutě domácí obránce Šenkeřík, jenž se probil s kotoučem k litvínovskému brankovišti, ale jeho bekhendové zakončení vystihl Godla.

Druhý gól Severočechů dal zblízka Svoboda, kterého neuhlídal Bučko. Domácí snížili v přesilovce zároveň s první sirénou, střelu Šenkeříka od modré čáry posvětili rozhodčí po zhlédnutí videa.

Na startu druhé třetiny ohrozili hosté brankáře Strmeně dvakrát ve vlastním oslabení. Domácím se nedařilo v přesilovce, ale i po jejím skončení a znovu platili za nedůslednost.

Na útočné modré si počkal na přihrávku osamocený Kudrna a samostatnou akci zakončil úspěšnou střelou do levého horního růžku budějovické branky.

Slibné příležitosti si v dalším průběhu vytvořili domácí Hanzl a hostující Zygmunt, načež Severočeši po rychlé akci z levé strany překonali Strmeně, ale rozhodčí na základě videa neuznali gól, neboť kotouč nepronikl větší části objemu za brankovou čáru.

Šest vteřin před vypršením trestu Valského přesto zvýšil Straka, jemuž usnadnili roli nedůrazní bránící hráči.

Od 41. minuty nastoupil místo Strmeně, který se však nepodepsal na obdržených gólech, ke své extraligové premiéře junior Maleček a rychle si připsal několik úspěšných zákroků.

Nedosáhl však na zakončení Zdráhala u pravé tyčky po litvínovském přečíslení tři na dva. Brzy se však vyznamenal zastavením sólového nájezdu Estephana.

V narůstajících emocích mezi soupeři se v levém rohu za brankou Godly strhla bitka. Domácí Štich položil na lopatky Estephana a šel předčasně do kabiny. V následném oslabení inkasovali Jihočeši pošesté, z levého kruhu se trefil Stříteský.

Také Motor se v závěru dočkal pětiminutové přesilovky při trestu Zygmunta, velkou šanci však měl v oslabení Litvínov - Sukel trefil horní spojovací tyčku za Malečkovými zády.

Motor České Budějovice - HC Litvínov 1:6 (1:2, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Šenkeřík (Pech, Abdul) - 4. Sukeľ (Demel), 17. P. Svoboda (Irving, Gerhát), 24. Kudrna (P. Zdráhal), 40. P. Straka (P. Zdráhal, Estephan), 47. P. Zdráhal (P. Svoboda, Estephan), 50. Stříteský (Jarůšek, V. Hübl). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 6:6, navíc Štich - Zygmunt oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 3435.

České Budějovice: Strmeň (41. Maleček) - Piskáček, Percy, Bučko, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Štich - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Vondrka, Pech, Holec - Valský, Koláček, Ondráček – D. Voženílek, J. Novotný, Abdul. Trenér: Modrý.

Litvínov: Godla - Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Jarůšek, Sukeľ, P. Straka - Fronk, Gerhát, P. Svoboda - Havelka, V. Hübl, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články