Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberec udolal Plzeň 1:0 a udržel naději na čtvrté místo

Liberec vyhrál čtvrté utkání v řadě, dramatickou bitvu s Plzní rozhodl v 16. minutě v přesilovce pět na tři jediným gólem zápasu Tomáš Filippi. Brankář Petr Kváča udržel potřetí v sezoně čisté konto. Severočeši se přiblížili čtvrté Plzni na rozdíl tří bodů a jsou tak ve hře o přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Plzeň

"Získali jsme extrémně důležité body. I v play-off se chceme prezentovat podobným hokejem a výkonem, jaký jsme podali dnes. Uvědomovali jsme si důležitost utkání, protože tabulka je opravdu neskutečně vyrovnaná. Dnes jsme hráli výborně jako tým, bojovali jsme jeden za druhého. Vychytaná nula mě samozřejmě moc těší, ale hlavně jsem rád za získané tři body," řekl brankář Kváča, který si připsal 26 zákroků.

Utkání začalo opatrně z obou stran, častěji na kotouči ale byli domácí. Ti měli také první šanci, brankář Pavlát ale dobrou Filippiho střelu z mezikruží vyrazil. Na opačné straně zase prověřil Kváčovu připravenost Mertl.

Poté byl po střele Aubrechta blízko vedoucímu gólu Ordoš, nedokázal však doklepnou volný kotouč do odkryté branky. Hra se poté přestěhovala do středního pásma a oba brankáři příliš práce neměli.

V 16. minutě ale současně faulovali plzeňští Mertl s Dzierkalsem a Liberec nabídnutou příležitost bleskově využil. Po čtrnácti vteřinách přesilovky nabil Klepiš Filippimu, který tvrdou a přesnou střelou bez přípravy otevřel skóre utkání.

Vedení domácích mohl na začátku druhé třetiny navýšit Birner, Pavlát si s jeho střelou z otočky poradil. Poté hráli Severočeši přesilovou hru, Plzeň se ale v pohodě ubránila.

Bílí Tygři ale pokračovali v tlaku i nadále a Pavlát měl plné ruce práce s šancemi Filippiho a Faško-Rudáše. Na opačné straně měl v polovině zápasu velkou možnost Budík, Kváča se blýsknul výborným zákrokem.

Poté si v početní výhodě zahrála také Škoda, Kváču ale prakticky neohrozila. V závěru druhého dějství ještě nebezpečně pálil Rosandič a dorážel Birner, Pavlát byl ale připraven.

Třetí část zahájili Liberečtí v přesilovce, největší šanci měl ale z rychlého brejku Thorell. Kváča ale jeho střelu mezi betony lapil. Plzeň se zkoušela tlačit dopředu i nadále, často však narážela na dobře zformovanou libereckou obranu.

"Myslím si, že dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Liberec měl v první třetině dvojnásobnou přesilovku, kterou využil, a to mu stačilo na výhru," řekl trenér hostů Miloš Říha.

Domácí mohl po akci Ordoše poslat do dvoubrankového vedení Klepiš, v obrovské šanci mu ale kotouč přeskočil hokejku.

Čtyři minuty před koncem třetí třetiny hráli hosté přesilovku, Bílí Tygři se ale výborně ubránili. Škoda to ještě v samém závěru zkusila při hře bez brankáře, Liberec ale svou výhru uhájil.

"Utkání už mělo parametry play-off, bylo hodně bojovné a plné soubojů. Nakonec to bylo o jednom gólu, oba brankáři dnes chytali výborně. My jsme naše šance nevyužili, Liberec jednu bohužel ano. Mrzí nás, že si neodvážíme žádný bod," řekl obránce Plzně Peter Čerešňák.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 16. Filippi (Klepiš). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4242.

Liberec: Kváča - Štibingr, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - A. Najman, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Kremláček, Graňák, J. Kindl, Budík - Schleiss, Kodýtek, Suchý - F. Přikryl, G. Thorell, Dufek - Dzierkals, Mertl, M. Lang - A. Dvořák, Malát, Adamec. Trenéři: Baďouček a M. Říha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články