Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Třinec je po výhře ve Zlíně zpět v čele, Berani krok od propasti

Třinec vyhrál na ledě Zlína 4:1 a vrátil se do čela soutěže. Oceláři, kteří o své výhře rozhodli třemi góly vstřelenými ve třetí třetině, předstihli v tabulce o bod Hradec Králové. Zlín na posledním místě ztrácí 15 bodů na čtrnácté Kladno a již v neděli se může stát jistým sestupujícím.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec

"Není mi moc dobře, na rovinu. Je to těžké. Po Zlíně se mi nechodí moc dobře. Známí už vědí, jak se teď cítím, nechávají mě. Ale když někdy jdu a někdo mě zastaví, zeptá se, co se děje. Není to příjemné," řekl útočník Zdeněk Okál ke zlínské situaci. "Pokud nějaká teorie je, tak pořád plamének hoří. Vzdávat to nebudeme," podotkl.

Zlín doma vyhrál předešlých pět zápasů a i proti Třinci začal dobře. Adept na Prezidentský pohár inkasoval z první střely ve 3. minutě, kdy se z "voleje" trefil přesně k tyči Zabusovs.

Zvýšit vedení domácích mohl po akci Makarenka z dorážky Fryšara, prázdnou branku ale netrefil. Kacetl zasáhl také proti individuální akci Claireauxe.

Za hosty kontroval snad jen ostrou ránou z kruhu Kundrátek, jenomže našel pouze lapačku Kašíka.

Do druhé třetiny vstoupili hosté lépe a po několika šancích se dočkali srovnání v čase 26:02. Při vyloučení Gazdy vyrazil Kašík střelu Marinčina pouze před sebe, kde pohotově dorážel další slovenský medailista z olympiády v Pekingu Daňo.

Oceláři hráli za minutu další přesilovku, Bakoš ani Chmielewski ale Kašíka podruhé překonat nedokázali.

"Ze začátku na nás vletěli, potom jsme hru ale otočili a uhlídali jsme si výhru. Velmi nás ty body těší. Také oslabení ke konci jsme zvládli skvěle," řekl obránce Třince Martin Marinčin.

Za Zlín se ukázal Honejsek, jenž se řítil sám na Kacetla, své letošní střelecké trápení ale pouze podtrhl zakončením do betonu. Svou druhou branku v utkání nedal z dobré šance ani Zabusovs.

Sympatický odpor soupeře zlomili Slezané na začátku třetí části. Po minutě a půl se ocitl nikým nehlídaný sám před Kašíkem polský útočník Chmielewski a kotouč zasunul za jeho beton.

Ve 46. minutě pak Oceláři potrestali vyloučení Okála, kdy své skvělé zápěstí ukázal Martin Růžička.

Naději na zvrat měli domácí ke konci duelu, necelé čtyři minuty před koncem usedli 18 vteřin po sobě na trestnou lavici Hrehorčák s Marinčinem.

Na hru šest na tři se však trenér Jenáček neodvážil a výhodu o dva muže v poli Berani za 102 zužitkovat nedokázali. Naopak hosté pět sekund před koncem pojistili výhru trefou Bakoše při power play Zlína.

"Důležité jsou tři body. Myslím si, že nás malinko srazil inkasovaný gól hned z první střely, dostali jsme se trochu do díry. Ne, že bychom hráli špatně, ale určitě jsme chtěli mít lepší nástup do zápasu. Od druhé třetiny jsme hráli trochu poctivěji, hlavně v útoku. Drželi jsme puk, vytvářeli jsme šance. Do třetí části jsme šli za stavu 1:1 s týmem, který boduje o život. Zvládli jsme to, udolali jsme je. Je to velká vzpruha do dalších zápasů," řekl trenér Ocelářů Václav Varaďa, který se vrátil na třineckou střídačku po třízápasové pauze.

Berani Zlín - Oceláři Třinec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Zabusovs (Honejsek) - 27. Daňo (Marinčin, P. Vrána), 42. Chmielewski (Kundrátek), 46. M. Růžička (Nestrašil, P. Vrána), 60. Bakoš. Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Kis, Ganger. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 2700.

Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, M. Hamrlík - Zabusovs, Claireaux, Honejsek - Köhler, Hejcman, Kubiš - Okál, Makarenko, P. Sedláček - Fryšara, R. Veselý, Chludil. Trenér: Jenáček.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Zahradníček - M. Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Bakoš, Nestrašil, Svačina - Kofroň, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články