Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kladno přehrálo Pardubice 3:1, rozhodl Plekancův gól v oslabení

Čtrnácté Kladno porazilo třetí Pardubice 3:1 a vzdálilo se poslednímu Zlínu na rozdíl 15 bodů. Od jistoty úniku přímému sestupu je tak dělí jediný bod, či ztráta Beranů. K tomu, aby se Rytíři vyhnuli baráži, ztrácí s pěti duely do konce osm bodů. Vítězný gól si připsal v 38. minutě v oslabení kapitán Tomáš Plekanec, 40 sekund před koncem při power play pojistil výsledek Nicolas Hlava.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Pardubice

Kladenští fanoušci vyjádřili podporu napadené Ukrajině transparentem "Putin chujlo", což je ukrajinský vulgární popěvek na ruského prezidenta Vladimira Putina, další třeba modrou žlutou mapkou Ukrajiny a v průběhu utkání i skandováním.

Na šance si museli diváci počkat až do poloviny úvodní části. Nejdříve kryl Bow střelu hostujícího Hecla z pozice mezi kruhy, o chvíli později se na druhé straně dostal do úniku kapitán Plekanec, ale Frodla mezi betony neprostřelil.

Bowovi ve 12. minutě pomohla po Heclově výpadu do otevřené obrany horní tyč a po více než minutě trefil pravou tyč Musil. Další nebezpečnou akci Dynama po přečíslení zakončil Říčka.

Na začátku druhé části zahrozil Arzamascev. V čase 20:47 se ale radovali hosté. Musilovu zadovku nestihl odvrátit Plekanec a nejlepší střelec Dynama Říčka zamířil do odkryté branky.

Kladenský bek Dotchin protestoval proti předchozímu Camarově zákroku v rohu a dostal trest na dvě minuty. Po Zikmundově faulu měly Pardubice možnost hrát 93 sekund v pěti proti třem, ale Rytíři se ubránili.

Ve 24. minutě mohl vyrovnat Babka, který si našel střeleckou pozici mezi kruhy a zamířil do pravé spojnice. Vzápětí prověřil Frodla Jágr a připsal si první střelecký pokus na branku v 50 letech. Na druhé straně zasáhl Bow proti Heclovi.

Kladno ale bylo nebezpečnější, Frodl si poradil s bekhendovým pokusem Plekance, vzápětí jej nepřekonal ani ve velké šanci Arzamascev a s dorážku neuspěl ani Kubík.

Potom se Kladno ubránilo při Woodově trestu, během kterého domácí útočník Hlava odvolal domnělý faul Kousala.

"Já jsem chtěl kopnout do puku, zakopnul jsem a rozhodčí to neviděl. Bylo by asi nefér, kdybych faul neodvolal. Myslím si, že se mi to potom trošku vrátilo na konci, kdy jsem dával gól do prázdné brány," prohlásil Hlava.

"Je to hezké. V soutěži přibývá takových momentů, kdy hráč přizná, že to nebyl faul. Je to fair play, nakonec se jim to vrátilo, otočili zápas a vyhráli," ocenil Hlavovo jednání pardubický útočník Robert Říčka.

V 32. minutě Kladno vyrovnalo. Po dalším náporu Rytířů se trefil z levého kruhu Kubík a připsal si 20. gól v ročníku. Při Košťálově vyloučení měl příležitost v oslabení Blümel, už při hře v plném počtu pak po Jágrově přihrávce pálil Pytlík.

Při Melkově pobytu na trestné lavici nejdříve měl velkou možnost Musil, po jehož zakončení před Bowem se puk kutálel po brankové čáře.

Naopak v oslabení se radovali Rytíři. Musilovu rozehrávku vystihl na útočné modré čáře Plekanec a překonal Frodla blafákem do bekhendu. Lídr Kladna si připsal 50. bod v sezoně.

"Podíval jsem se, kde stojí. Byl docela vyjetý, takže jsem pak zkusil blafák a jsem rád, že to vyšlo," popsal klíčový okamžik Plekanec, který jel na Frodla v utkání sám celkem třikrát.

"Potřetí to byla smůla, o maličko později jsem vystřelil tím bekhendem, ale nevadí. Zaplaťpánbůh, že to stačilo k vítězství a máme tři uklidňující body," dodal kapitán Rytířů.

"Nevím, co k tomu říct. Beru to na sebe, je to ode mě neakceptovatelné. Rozhodlo to zápas. Teď jsme trošičku dole, ale musíme se z toho vyhrabat. Nemůžeme věšet hlavy a ještě bojovat o to být do čtvrtého místa. Play-off se blíží a týmy jsou rozjeté, musíme na ten vlak naskočit také," řekl pardubický útočník Adam Musil ke své chybě a sérii neúspěchů Dynama.

Na začátku třetí třetiny nadělala problémy pardubickému brankáři Beranova teč bruslí. Ve 43. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Bowovi po Camarově střele pomohla potřetí v utkání tyč.

Kladno zase mohl pojistit náskok, ale na Frodlovi ztroskotali Hlava a při Říčkově trestu Beran, v oslabení měl ale také možnost Blümel. Ve 47. minutě se nepodařilo dotáhnout průnik Jágrovi, který vzápětí ještě prosadil do dalšího střeleckého zakončení.

V 50. minutě se dostal do dalšího úniku Plekanec, ale jeho bekhendové zakončení skončilo na boční síti. Při Musilově vyloučení se stav nezměnil a Kladno hájilo náskok až do závěru, kdy se o pojistku postaral do prázdné branky Hlava.

Rytíři Kladno - Dynamo Pardubice 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Kubík, 38. Plekanec, 60. Hlava (Wood, Kubík) - 21. Říčka. Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Rampír, Axman. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2390 (omezený počet).

Kladno: Bow - Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, J. Suchánek - Hlava, Plekanec, Kubík - Pytlík, Zikmund, Melka - M. Indrák, Babka M. Beran - Jágr, Kuťák, Donaghey. Trenér: D. Čermák.

Pardubice: Frodl - Košťálek, Sergijenko, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek, Petgrave, Vála - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, O. Roman, Říčka - Blümel, Poulíček, Paulovič - T. Urban, Anděl, Hecl. Trenéři: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články