Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Sparta porazila Olomouc 6:3 a čtvrtfinále má ve svých rukou

Sparta porazila v dohrávce 2. kola Olomouc 6:3, posunula se na pátou příčku tabulky a čtvrté Plzni se přiblížila na rozdíl dvou bodů. Pražané mají jeden zápas k dobru a postup do čtvrtfinále play-off mají čtyři kola před koncem základní části ve svých rukou. Dvěma góly pražskému celku pomohl Erik Thorell.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Olomouc

Utkání, které bylo součástí třináctého ročníku akce Sparta vzdává hold, začalo zostra. Skóre otevřel již ve 2. minutě hostující obránce Rašner, který společně s Oleszem využil propadnutí domácí defenzivy a vstřelil svou druhou branku v sezoně.

V první velké příležitosti Sparty se v 8. minutě ocitl Horák, brankář Konrád ale srovnání odmítl. Odpor slovenského reprezentačního brankáře netrval dlouho, ještě v 8. minutě Forman udržel puk proti trojnásobné přesile, našel osamoceného Vitoucha a ten vyrovnal.

Sparta po gólu převzala iniciativu, ale namísto vedoucí branky inkasovala. V 10. minutě ztratil Dvořák kotouč na útočné modré čáře a při snaze o nápravu své chyby se dopustil hned dvou faulů.

Jeden rozhodčí potrestali vyloučením a za druhý nařídili trestné střílení. K nájezdu se postavil Krejčí a rychlou střelou mezi Hudáčkovy betony vstřelil první branku po návratu z pekingských olympijských her.

V následné přesilové hře si Olomouc vytvořila jedinou zajímavější pozici, ve které se opět ocitl Krejčí, Hudáček si ale s jeho střelou z levého kruhu poradil.

Hned po ubráněném oslabení tak udeřila Sparta. Moravčíkovo nahození si před brankou našel Thorell a šikovnou tečí podruhé překonal Konráda.

Druhá třetina začala ve výrazně opatrnějším tempu. Na první vážnou šanci se čekalo do 33. minuty, hned z ní ale padl gól. Osamocený Navrátil se po Švrčkově střele dostal k odraženému puku a potřetí v zápase poslal Hanáky do vedení.

Ani napotřetí se hosté neradovali dlouho. Neuběhla ani minuta a Strnad tvrdou ránou do horního rohu Konrádovy branky vyrovnal.

O pětaosmdesát vteřin později Sparta vývoj zápasu otočila. V přesilové hře našel Tomášek Thorella a švédský forvard svou druhou trefou v zápase poslal Pražany do vedení.

Výbornou Sparťanskou tříminutovku zakončil v čase 36:09 střelou od modré čáry obránce Matuškin. Asistenci u jeho trefy si připsal Sobotka, který stejně jako Tomášek bodoval ve všech třech zápasech po olympijských hrách.

Ve třetí třetině domácí kontrolovali hru a olomoucké hokejisty drželi daleko od Hudáčkovy branky. Hokejisté Mory nezvládli ani závěrečný risk bez brankáře, po vyhraném buly rychle přišli o puk a Forman uzavřel skóre na konečných 6:3.

Olomouc nestačila na Spartu podruhé v sezoně, prohrála čtvrtý z posledních šesti zápasů a v extraligové tabulce klesla na 13. pozici o skóre za Litvínov.

Sparta Praha - HC Olomouc 6:3 (2:2, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Vitouch (M. Forman, T. Dvořák), 13. E. Thorell (Moravčík, R. Horák), 33. J. Strnad (Stoljarov), 35. E. Thorell (Tomášek, Chlapík), 37. Matuškin (T. Dvořák, Sobotka), 58. M. Forman (Moravčík) - 2. Rašner (Olesz, Navrátil), 10. Krejčí z trestného střílení, 33. Navrátil (Švrček). Rozhodčí: Šír, Kika - Komárek, Bohuněk. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 8498.

Sparta: J. Hudáček - T. Dvořák, Matuškin, Jandus, Polášek, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Tomášek - Chlapík, Horák, E. Thorell - Šmerha, D. Vitouch, M. Forman - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, Rašner - Nahodil, Krejčí, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kusko - Kunc, Navrátil, Olesz - Burian, Lichanec. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články