Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav se dál trápí, Karlovy Vary si výhrou přiblížily místo v předkole

Karlovy Vary se po výhře 5:3 nad Mladou Boleslaví posunuly na jedenácté místo. Středočeši, kteří si připsali devátou porážku z posledních deseti zápasů, jsou i nadále devátí. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře domácích podílel útočník Petr Koblasa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Mladá Boleslav

"Po dvou porážkách venku je to hodně důležité vítězství. Potřebovali jsme uhrát body, protože zespodu se na nás dotahují týmy a na druhou stranu je Boleslav před námi myslím jenom o dva nebo tři body," řekl Koblasa a poukázal na vyrovnaný střed tabulky.

Hosté mohli otevřít skóre hned v úvodu, již po šestnácti sekundách hry se do šance dostal Šťastný a Mikúš jej zastavil jen za cenu faulu. Nabídnutou přesilovku však hosté sehráli bez výraznější příležitosti.

Na druhé straně domácí brankově udeřili prakticky z první příležitosti, v 5. minutě našel Černoch zadovkou zpoza branky osamoceného Koblasu, který střelou z první otevřel účet zápasu.

O dvě minuty později po přečíslení dvou na jednoho tečoval nahrávku Beránka kapitán Vondráček jen těsně mimo Krošeljovu branku.

Poté, co hráči z lázeňského města přestáli i druhou přesilovku Bruslařů, udeřili v 15. minutě podruhé při vlastní početní výhodě díky nacvičené kombinaci. Na 2:0 zvýšil Černoch.

Středočeši se dostali do zápasu v 19. minutě díky nenápadné střele Flynna z pravého kruhu. Střelec kontaktní branky si ještě v posledních devíti vteřinách úvodního dějství vytvořil po vyhraném vhazování dvě brankové příležitosti.

Po návratu ze šaten uběhlo 43 vteřin a opět se měnilo skóre ve prospěch hráčů Energie. Mikúš vybojoval puk za brankou a vyzval přihrávkou do předbrankového prostoru ke skórování volného Kulicha.

Boleslav přidala na obrátkách, ale i díky výborně chytajícímu Lukešovi se neprosadili Šťastný ani Fořt. Dnes střelecky disponování domácí se do tříbrankového vedení dostali ve 28. minutě poté, co střelu Plutnara tečoval Kohout. Krošelje následně v brance vystřídal Růžička.

V polovině zápasu nedokázal Plutnar důrazně vyhodit puk z obranného pásma, k tomu se dostal Fořt a následně Flynn, který snížil průběžný stav utkání na dvoubrankový rozdíl.

Západočeši ale ještě ve druhé části soupeři opět odskočili, když se prosadil Vondráček a připsal si jubilejní dvacátý gól v sezoně.

Středočeši se následně snažili utkání zdramatizovat, vytvořili si převahu, ale Lukeše překonali jen jednou. V 51. minutě snížil na konečných 5:3 v přesilovce Najman, který tečoval Pláňkovu střelu. Další branku Bruslaři nepřidali ani při téměř tříminutové power play.

"Byl to náročný zápas, ale zase to nebylo nic nesnesitelného. Jsem za tu porci zákroků rád. Užil jsem si to a naštěstí dostal jen tři góly," řekl brankář Štěpán Lukeš, jenž si připsal 48 zákroků.

"Domácí zápas sehráli výborně takticky. Bránili, počkali si na situace kolem branky, které umí, a byli tam produktivní, v přesilovce také. Ač jsme domácí jednoznačně přestříleli, tak jsme takovou produktivitu neměli a to rozhodlo," uvedl trenér hostů Radim Rulík.

Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 5:3 (2:1, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Koblasa (Černoch, Kohout), 15. Černoch (Vondráček, Koblasa), 21. Kulich (T. Mikúš, Dlapa), 28. Kohout (Plutnar, M. Rohan), 31. Vondráček (Koblasa, Pulpán) - 19. Flynn (Jánošík, O. Najman), 30. Flynn (Fořt), 51. O. Najman (Pláněk, Ševc). Rozhodčí: Hradil, Pilný - Lučan, Malý. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Diváci: 2233.

Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán Mikyska, Weinhold - Kulich, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Průžek. Trenér: Pešout.

Mladá Boleslav: Krošelj (28. J. Růžička) - Ševc, Jánošík, Pláněk, Pýcha, Fillman, Lintuniemi - D. Šťastný, Kotala, Lunter - P. Kousal, A. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Raška - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články