Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

SOUHRN 28. KOLA: Tři body získaly Slavia, Plzeň i Slovácko. Zaváhala ale Sparta

Vyrovnaný boj o místa zajišťující účast v pohárové Evropě pokračuje i po 28. kole první ligy. Vyhráli totiž zatím všichni favorité. Jablonec zdolal Karvinou 3:0, zastřílelo si i Slovácko, jež porazilo Brno 4:0. Plzeň si domů veze hubenou výhru 1:0 z Teplic, uspěl i Liberec. Tři body získala také Slavia, která se blíží definitivně titulu. Naopak Sparta vybojovala v Ďolíčku proti Pardubicím pouze bod.

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu v síti Brna
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Slavia - Zlín 2:1

Povedený obrat za sebou mají fotbalisté Slavie. Sešívaní porazili Zlín 2:1 a na čele tabulky mají náskok osmnácti bodů. Titul tak mohou získat už v následujícím kole. Utkání rozhodl Jan Kuchta.

Pardubice - Sparta 2:2

Další ligovou ztrátu bodů si připsali pod vedením Pavla Vrby fotbalisté Sparty. V Ďolíčku, kde se v bojovném utkání kopaly dvě penalty, remizovali Pražané 2:2, a Pardubice tak potvrdily, že v nejvyšší soutěži rozhodně nejsou do počtu.

Teplice - Viktoria Plzeň 0:1

Žádná gólová hitparáda to nebyla, ale to fotbalisty Plzně mrzet nemusí. Úkol, s kterým vyrazili do Teplic, splnili, vezou si domů tři body. Rozhodl o tom nečekaný střelec, obránce Filip Kaša, jehož trefa zajistila Viktorii vítězství 1:0.

Opava - Slovan Liberec 0:2

Více než měsíční čekání na výhru je u konce. Fotbalisté Liberce se tří bodů dočkali na půdě poslední Opavy, kde triumfovali 2:0. Hlavní měrou se o to zasloužili Imad Rondič a Michal Sadílek, kteří si připsali shodně po gólu a asistenci. Slovan po vítězství zůstává v tabulce šestý.

Slovácko - Zbrojovka Brno 4:2

Vedli o dvě branky, na což Brno ještě dokázalo zareagovat a vyrovnalo. Na další dvě trefy Slovácka však už Zbrojovka odpověď neměla a favorit si připsal v moravském souboji výhru 4:2. Svěřenci Martina Svědíka se plného bodového zisku dočkali po dvou porážkách v řadě.

Příbram - Bohemians 1905 1:4

Mají formu a nebojí se ji využít. To poznali i fotbalisté Příbrami, kteří od pražských Bohemians 1905 dostali na domácím hřišti výprask 1:4. Utkání se přitom bylo až do 58. minuty hrálo bez branek, ale poté se Pražané rozjeli a zajistili si pohodlný triumf.
Zdroj:

Jablonec - Karviná 3:0

Všechny góly vstřelil Jablonec už v první půli, kdy se trefili Ivan Schranz z penalty, Martin Doležal a Dominik Pleštil. Slovenský reprezentant Schranz si připsal už 11. gól v ligové sezoně. Na lídra pořadí kanonýrů, slávistu Jana Kuchtu, mu schází už jen jediná trefa. Jablonečtí vyhráli i pátý domácí ligový zápas s Karvinou.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Jablonec - Karviná

Ostrava - Mladá Boleslav 2:1

Mladá Boleslav vedla na hřišti Ostravy od 10. minuty díky Jiřímu Klímovi, ale Baník v rozmezí 66. až 74. minuty otočil skóre, o což se postarali Dyjan Carlos de Azevedo z penalty a střídající Daniel Tetour. Ostrava doma v lize porazila Středočechy po pěti zápasech a poprvé od září 2014.

České Budějovice - Olomouc 2:2

Dynamo vstřelilo Olomouci oba góly už v úvodních 11 minutách. Nejprve se trefil Matěj Valenta, který oslavil první trefu v nejvyšší soutěži, a po něm Lukáš Havel. Po změně stran však snížil z penalty Pablo González a osmnáctiletý Kryštof Daněk po osmi minutách na hřišti zařídil vyrovnání. Sigma dvanáctým nerozhodným výsledkem v této sezoně potvrdila pozici remízového "krále" ligy, Jihočeši mají o remízu méně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články