Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šestigólová moravská přestřelka vyzněla pro Slovácko, které si poradilo s Brnem

Vedli o dvě branky, na což Brno ještě dokázalo zareagovat a vyrovnalo. Na další dvě trefy Slovácka však už Zbrojovka odpověď neměla a favorit si v 28. kole připsal v moravském souboji výhru 4:2. Svěřenci Martina Svědíka se plného bodového zisku dočkali po dvou porážkách v řadě.

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu v síti Brna
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Tým z Uherského Hradiště vedl v první půli po trefách Marka Havlíka a Milana Petržely 2:0, za hosty snižoval Luděk Pernica z pokutového kopu a po přestávce vyrovnával Peter Štepanovský. Domácí ale góly Vlastimila Daníčka z penalty a střídajícího Václava Jurečky během čtyř minut strhli výhru na svoji stranu.

Slovácko se po dvou porážkách v Praze na Spartě a s Pardubicemi vrátilo na vítěznou vlnu a upevnilo si čtvrté místo v tabulce. Šestnáctá Zbrojovka prohrála podruhé za sebou a na patnácté Teplice, které drží poslední nesestupovou pozici, má stále čtyřbodovou ztrátu. V neděli se soupeři utkají na jižní Moravě.

"Neberu to jako klíčový zápas, ale jako velmi důležitý," řekl brněnský kouč Richard Dostálek. "Musíme se ale vyvarovat chyb, šanci nebudeme dostávat do nekonečna," přidal kapitán Zbrojovky Pavel Dreksa, který se do základní sestavy vrátil po vyléčení covidu-19.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a už po deseti minutách byli odměněni. Čermák fauloval na hranici pokutového území Klimenta. Exekuce přímého kopu se ujal Havlík a kolem dvoučlenné zdi nachytal střelou i gólmana Berkovce a svým prvním gólem v sezoně otevřel skóre.

Brno pak na chvíli převzalo otěže zápasu, několikrát se dostalo na dostřel, nejblíže ke gólu měl brejk Reitera, ale jeho střela skončila nad. "Brno hrálo dobře a dělalo nám problémy, museli jsme na to reagovat střídáním," přiznal trenér Slovácka Martin Svědík.

Jenže Zbrojovka si nepohlídala rychlé brejky domácích. Po jednom z nich naservíroval Sadílek míč Petrželovi, který prokličkoval mezi stopery, obešel i gólmana a mazácky si na své konto zapsal svůj jubilejní 50. ligový gól.

Ve dvou momentech se pak ukázal gólman Slovácka Nemrava. Nejprve bravurně zlikvidoval hlavičku Záhumenského, ale pak v rohu šestnáctky nesmyslně fauloval Hladíka. Z nařízené penalty nekompromisně snížil Pernica.

Po přestávce Brno navázalo na útočnou aktivitu ze závěru poločasu. Růsek poslal jemný centr do šestnáctky, kde ho zpracoval Štepanovský a vyrovnal. "Měli jsme zůstat trpěliví a nehnat se za dalším gólem," upozornil Dreksa.

Slovácko se ale rychle vrátilo do vedení. Souboj Dreksy s Klimentem po konzultaci s videorozhodčím posoudil hlavní sudí Berka jako penaltový a Daníček se ze značky pokutového kopu nemýlil. "Dohodl jsem se s Klimentem, že ji budu kopat já," vysvětlil Daníček, proč na penaltu nešel nejlepší střelec týmu.

Výhru pak pojistil střídající Jurečka. Slovácko si taktickým výkonem vítězství pohlídalo a oplatilo Zbrojovce porážku z prosince. "Byla to zasloužená výhra, když jsme dali čtyři góly. Jen mi vadí zbytečné vykartování Jurečky před zápasem v Plzni," uvedl Svědík.

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 4:2 (2:1)

Branky: 11. Havlík, 24. Petržela, 66. Daníček z pen., 70. Jurečka - 34. Pernica z pen., 60. Štepanovský. Rozhodčí: Berka - Horák, Kříž - Petřík (video). ŽK: Reinberk, Divíšek, Šimko, Jurečka - Čermák, Moravec, Štepanovský, Hladík. Bez diváků.

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (67. Šimko) - Havlík, Daníček - Petržela (67. Jurečka), Sadílek (85. Kohút), Rezek (46. Tomič) - Kliment (77. Kubala). Trenér: Svědík.

Brno: Berkovec - Moravec, Dreksa, Pernica, Záhumenský - Reiter (72. Přichystal), Pachlopník (56. Gajič), Čermák, Texl (56. Růsek), Štepanovský (72. Fousek) - Hladík (72. Fila). Trenér: Dostálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články