Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liberec ukončil sérii ztrát. Tři body si odvezl z Opavy díky duu Rondič, Sadílek

Více než měsíční čekání na výhru je u konce. Fotbalisté Liberce se tří bodů dočkali v 28. kole první ligy na půdě poslední Opavy, kde triumfovali 2:0. Hlavní měrou se o to zasloužili Imad Rondič a Michal Sadílek, kteří si připsali shodně po gólu a asistenci. Slovan po vítězství zůstává v tabulce šestý. To Slezané v posledních pěti kolech nebodovali, zůstali v tabulce poslední a vzdaluje se jim záchrana.

Slavící fotbalisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Opavští hned v úvodu přežili šanci Peška, který si před Hnaníčkem zasekl míč, ale vypálil vedle. Na opačné straně Smola v osmé minutě vysunul do samostatného úniku Rataje. Ten postupoval sám na brankáře Knoblocha, jenže si míč ukopl, nedokázal zakončit a skluzem pouze trefil libereckého gólmana, za což viděl žlutou kartu.

Pak hrozili hlavně hosté. V 21. minutě po povedené ráně Karafiáta zachránila Opavu tyč. Za dvě minuty už Slovan vedl. Sadílek vylákal domácího gólmana Digaňu ven z brány, na centr libereckého záložníka si naskočil Rondič a přesnou hlavičkou pohodlně skóroval.

V 38. minutě Liberečtí pojistili svůj náskok. Po nepřesné přihrávce Harazima vyrazili do brejku, Rondič se uvolnil kolem Hnaníčka, prudkou přihrávkou našel Sadílka a ten zblízka dorazil míč do sítě.

Hned po změně stran zahrozil Rondič, který si všiml, že Digaňa je mimo vápno, ale svým lobem z poloviny hřiště odkrytou bránu netrefil. Krátce nato Rondič tvrdou ranou orazítkoval břevno.

Opavští trenéři Skácel s Kováčem poslali do hry vytáhlého útočníka Dediče. Ten se v 59. minutě po ostrém centru jednoho z domácích dostal do zakončení, ale skvěle ho vychytal liberecký gólman Knobloch. Slovan v závěru svůj dvoubrankový náskok bez problémů uhájil. Opavští tři kola po sobě neskórovali a potvrdili, že mají nejhorší útok v lize.

SFC Opava - Slovan Liberec 0:2 (0:2)

Branky: 23. Rondič, 38. Sadílek. Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Rataj, Hnaníček, Hrabina, Didiba, Kulhánek, Dedič, Kováč (asistent trenéra) - Rondič, Pešek, Mikula. Bez diváků.

Opava: Digaňa - Hrabina, Hnaníček, Didiba - Kulhánek - Harazim (68. Mondek), Nešický (81. Večerka), Holík (57. Řezníček), Kania (57. Helešic) - Smola, Rataj (57. Dedič). Trenér: Skácel.

Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Jugas, Mikula - Koscelník (77. Nečas), Mara, Sadílek, Karafiát (71. Faško), Pešek (83. Michal) - Rondič (71. Matoušek). Trenér: Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články