Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jablonec potvrdil formu, zápas s Karvinou rozhodl už do poločasu

Jablonec potvrdil v domácím prostředí předchozí výborné výsledky se Spartou a v Plzni a v 28. kole porazil doma Karvinou 3:0. Všechny góly padly už v první půli, kdy se trefili Ivan Schranz z penalty, Martin Doležal a Dominik Pleštil. Severočeši neprohráli osm kol po sobě, Karviná ve čtvrtém ligovém zápase po návratu trenéra Jozefa Webera poprvé nebodovala.

Utkání Jablonec - Karviná
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Myslím, že jsme byli lepší, 85 minut jsme kontrolovali hru. Minimálně den si užijeme, že jsme na druhém místě. Jsme rádi, že jsme nahoře, chceme se tam udržet. Máme šest kol do konce, uvidíme, co se z toho vyvrbí," řekl trenér Severočechů Petr Rada.

Jablonec začal podle očekávání aktivně a v deváté minutě otevřel skóre. Po Doležalově hlavičce zahrál ve vlastním vápně rukou hostující Santos a rozhodčí Lerch nařídil penaltu.

Schranz poslal brankáře na opačnou stranu a připsal si už 11. gól v ligové sezoně. Na lídra tabulky kanonýrů, slávistu Kuchtu, schází slovenskému útočníkovi už jen jediná trefa.

Severočeši dominovali a v 21. minutě zvýšili. Kratochvíl vysunul Pleštila, který ještě přihrál před prázdnou branku Doležalovi a ten nemohl minout. Domácí útočník skóroval po téměř dvou měsících.

"Celá akce byla povedená. Hned jsem viděl Doliho a nebylo o čem. Předložil jsem mu to do stoprocentní šance a do brány," prohlásil Pleštil.

"Věděli jsme, že jdeme na těžkého soupeře. Chtěli jsme ho potrápit agresivitou jako s Plzní, ale vstoupili jsme do toho tak, že si zahrajeme. Po třech kvalitních utkáních jsme si mysleli, že to půjde samo. Ale nepůjde," uvedl karvinský trenér Jozef Weber.

Hostující kouč, který ukončil v Jablonci hráčskou kariéru a poté tam dělal asistenta, už po půlhodině dvakrát vystřídal a na trávník poslal dva čerstvé záložníky Smrže s Ostrákem.

V prosinci Slezané v úvodním vzájemném duelu v této sezoně dotáhli ztrátu 0:2 k remíze, tentokrát ale na zdramatizovaní zápasu neměli.

V 39. minutě mohl přidat svou druhou branku v utkání Doležal, ale v dobré pozici pálil těsně nad. O dvě minuty později už Jablonečtí třetí gól slavili.

Jovovič předvedl brejk přes polovinu hřiště, našel Pleštila a ten mezi nohy překonal Ciupu. Domácí křídelník skóroval teprve podruhé v ligovém ročníku.

"Věděl jsem, že gólman vybíhá, že je trochu roztažený, tak jsem to chtěl dát po zemi. Za kanadské body, gól a asistenci, jsem rád, určitě mi to pomůže do další práce," konstatoval Pleštil.

Severočeši po přestávce kontrolovali vývoj a mohli přidat další branky. V 47. minutě se neprosadil Doležal a po hodině hry vystřelil kousek vedle Kratochvíl. Doležal se druhého gólu v zápase nedočkal ani v 63. minutě, kdy ho vychytal Ciupa.

Karvinští ožili až v poslední čtvrtině utkání. V 69. minutě Hanuš vyrazil střelu do strany a Bartošák v dobré pozici pálil hodně mimo.

Za čtyři minuty Hercovu ránu odvrátil těsně před čárou stoper Zelený a následný Smržův pokus vykopl jablonecký gólman.

Slezanům pomohla střídání a jeden z nově příchozích hráčů Haša v 76. minutě trefil zblízka břevno. Na opačné straně pak Jovovič křížnou technickou střelou minul.

Už v nastavení se mohl dotáhnout do čela tabulky kanonýrů Schranz, ale Ciupa jeho pokus na přední tyč vyrazil. Jablonečtí vyhráli i pátý domácí ligový zápas s Karvinou.

"Domácí zaslouženě vyhráli. Přehráli nás pohybem, agresivitou, výborně se přizpůsobili terénu. Vyhrávali všechny souboje, navíc po zisku míče to dokázali fotbalově dohrát. Ve druhé půli jsme se zvedli, ale možná jsme si ani to zkorigování nezasloužili," poznamenal Weber.

FK Jablonec - MFK Karviná 3:0 (3:0)

Branky: 9. Schranz z pen., 21. Doležal, 41. Pleštil. Rozhodčí: Lerch - Novák, Bureš - Adam (video). ŽK: Santos, Herc (oba Karviná).

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Podaný - Pleštil (69. Smejkal), Považanec (86. Chramosta), Kratochvíl (79. Hübschman), Jovovič - Schranz - Doležal (80. R. Hrubý). Trenér: Rada.

Karviná: Ciupa - Mikuš, Šindelář, Santos, Mazáň - Dramé (31. Smrž) - Čmelík (67. Sinjavskij), Qose (31. Ostrák), Herc, Bartošák (86. Jursa) - Papadopulos (67. Haša). Trenér: Weber.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články