Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Vrbovy starosti pokračují. Pardubice vybojovaly proti Spartě bod

Další ligovou ztrátu bodů si připsali pod vedením Pavla Vrby fotbalisté Sparty. V Ďolíčku, kde se v bojovném utkání kopaly dvě penalty, remizovali Pražané 2:2, a Pardubice tak potvrdily, že v nejvyšší soutěži rozhodně nejsou do počtu. Připravujeme podrobnosti.

Michal Hlavatý z Pardubic v utkání se Spartou
zdroj: ČTK

Letenští tápají - nevyhráli třetí z posledních čtyř utkání v nejvyšší soutěži a zůstali třetí o bod za Jabloncem, který však odehrál o zápas víc. Venku v lize Sparta nezvítězila dokonce počtvrté za sebou. Pardubice protáhly sérii bez porážky na tři kola a posunuly se na sedmé místo neúplné tabulky.

V úvodu prvního poločasu se nejprve prosadil sparťan Tomáš Wiesner, na jeho konci pak z penalty Dávid Hancko. Domácí však po změně stran snížili zásluhou Jana Jeřábka a v 75. minutě Cadu z pokutového kopu zařídil dělbu bodů.

Do sestavy Sparty se vrátil obránce Hancko. Naopak kvůli zranění vypadli Ladislav Krejčí mladší a stoper Ondřej Čelůstka, takže nedošlo na souboj s jeho bratrem Tomášem, který nastoupil v základní jedenáctce Pardubic.

Už ve čtvrté minutě domácí brankář Letáček vyrazil Polidarovu střelu z vápna. Sparťané přetavili úvodní aktivitu ve vedoucí gól o tři minuty později. Hložek v šestnáctce přihrál za sebe na Wiesnera, jenž navázal na vítěznou trefu z nedělního ligového duelu se Slováckem. Pražané skórovali venku v lize po třech zápasech.

Pardubice mohly vzápětí odpovědět, ale Ewerton z přímého kopu nezamířil přesně. Vedení Letenských málem navýšil Hancko, ale jeho výpad z obrany skončil těsně vedle. Wiesner zase poté před brankou nedosáhl na Plavšičovu nahrávku.

V závěru poločasu hosté přidali druhou branku. Ewerton při snaze o odkop ve vlastním vápně udeřil do obličeje přibíhajícího Polidara a rozhodčí Zelinka po zhlédnutí opakovaných záběrů nařídili pokutový kop, přestože se nezdálo, že by ze strany brazilského záložníka šlo o úmysl. Letáček sice vystihl směr Hanckovy střely, ale nestačil na ni.

Pardubice snížily čtyři minuty po přestávce. Kapitán Jeřábek vystihl špatnou rozehrávku gólmana Nity a pohotově ho z velké dálky přeloboval. Sedmatřicetiletý defenzivní záložník zaznamenal druhou trefu v nejvyšší soutěži. Domácí ožili a hnali se za vyrovnáním, jenže Solil po standardní situaci napálil zblízka tyč a Jeřábkovo zakončení z voleje vyškrábl Nita.

Východočeši se nakonec druhé branky dočkali. V 73. minutě odpískal Zelinka penaltu pro Pardubice po údajném faulu Wiesnera na Tomáše Čelůstku, i když z opakovaných záběrů bylo patrné, že ke kontaktu vůbec nedošlo. Pokutový kop s přehledem proměnil Cadu.

Na opačné straně okamžitě zahrozil střídající Ladislav Krejčí starší, ale 150. ligový start gólem neozdobil. Více šancí si v závěru vytvořily Pardubice, Hlavatý ani střídající Huf však skóre neotočili.

Sparta nenavázala na podzimní výhru 2:0 nad Pardubicemi. Nováček soutěže v roli domácího týmu v Ďolíčku bodoval ve dvanáctém ze čtrnácti duelů.

FK Pardubice - Sparta Praha 2:2 (0:2)

Branky: 49. Jeřábek, 75. Cadu z pen. - 7. Wiesner, 44. Hancko z pen. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Dobrovolný - Adámková (video). ŽK: Ewerton - Souček, Wiesner. Bez diváků.

Pardubice: Letáček - Cadu, Čihák, Toml, T. Čelůstka (86. Sláma) - Jeřábek (83. I Sang-hjok) - Tischler, Solil, Hlavatý, Ewerton (62. Kostka) - Černý (62. Huf). Trenér: Novotný.

Sparta: Nita - Sáček, Vitík, Hancko, Polidar - Wiesner (76. Ladislav Krejčí I), Pavelka, Souček (60. Trávník), Dočkal (76. Karabec), Plavšič (86. Karlsson) - Hložek. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články