Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians si zastříleli. Příbrami dali "čtyřku"

Mají formu a nebojí se ji využít. To poznali i fotbalisté Příbrami, kteří od pražských Bohemians 1905 dostali v 28. kole na domácím hřišti výprask 1:4. Utkání se přitom až do 58. minuty hrálo bez branek, ale poté se Pražané rozjeli a zajistili si pohodlný triumf.

Radost fotbalistů Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Byl to z naší strany nevydařený zápas ve všech směrech. Tušil jsem před zápasem, že budeme mít problémy, neboť jsme na tom nebyli dobře fyzicky po utkání ve Zlíně. Prohráli jsme, ale ani po dnešku nic nevzdáváme," uvedl příbramský trenér Jozef Valachovič.

Za Pražany dvakrát skóroval střídající Ibrahim Keita, po gólu dali Jan Vondra a z penalty Roman Květ. Za domácí snížil Edrisa Lubega. Příbram nenavázala na minulé vítězství ve Zlíně a z předposledního místa v tabulce nadále ztrácí sedm bodů na nesestupové pozice. "Klokani" neprohráli osm kol za sebou.

U Litavky se dlouho odehrával jen taktický souboj, ve kterém ani jeden tým neměl navrch. Domácí sice byli střelecky aktivnější, ale přes některé slibné akce nedokázali branku soupeře výrazně ohrozit.

Opatrný zápas osvěžily až dvě akce ve 35. minutě. Nejprve příbramský útočník Lubega hlavou jen těsně minul opuštěný vzdálený kout branky, po rychlém protiútoku vypálil nebezpečně příbramský odchovanec Květ, ale jeho skákající střela se mezi tyče také nevešla. Blíže k vedení měli před poločasem přece jen Příbramští, ale Steve Kingue hlavičkoval nad.

Hostující trenér Klusáček stáhnul ze hry o přestávce oba útočníky Necida s Osmančíkem a jak se ukázalo, byl to rozhodující tah. Především Puškáč hru pražského týmu hned po příchodu oživil a v 51. minutě měl dvě slibné šance, jenže v jedné ho vychytal gólman Šiman a v druhé nastřelil hlavou břevno.

Povedené střídání definitivně potvrdila 58. minuta, kdy po spolupráci obou ofenzivních hráčů Bohemians otevřeli skóre. Puškáč z levé strany předložil míč před branku a nabíhající Keita osvědčil střelecké schopnosti. Francouzský útočník skóroval proti svému bývalému klubu.

Příbram najednou nestíhali a hosté si vytvářeli stálou převahu. V 70. minutě Bohemians pojistili své vedení. Míč se na hranici domácí šestnáctky po sérii odrazů dostal až k obránci Vondrovi a ten svým vůbec prvním ligovým gólem zvýšil.

Jeho trefa odstartovala nečekanou brankovou přestřelku. Za dalších pět minut zahrál domácí Tregler ve vápně rukou a další někdejší hráč Příbram v dresu Pražanů Květ z pokutového kopu nezaváhal.

V 77. minutě se Keita prosadil hlavou a podruhé v ligové kariéře dal v jednom utkání dva góly. Poprvé se mu to povedlo předloni rovněž v Příbrami. Hosté trochu polevili a toho za další dvě minuty využil ke snížení Lubega, který se z dorážky dočkal první branky v české lize.

"V poločase jsme vystřídali oba útočníky, ale to, že jsme neměli šance, nebyla před přestávkou pouze jejich chyba. V druhém poločase se naše hra výrazně zlepšila. První gól všechno otevřel, pak se nám už dařilo," řekl kouč Bohemians Luděk Klusáček.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:4 (0:0)

Branky: 79. Lubega - 58. a 77. Keita, 70. Vondra, 75. Květ z pen. Rozhodčí: Hocek - Kotalík, Pečenka - Hrubeš (video). ŽK: Soldát, Mezera - Květ. Bez diváků:

Příbram: Šiman - Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Tregler - Pilík, Zorvan (66. Vávra), Soldát (66. Obdržal), Antwi (76. Gabriel) - Lubega. Trenér: Valachovič.

Bohemians: Le Giang - Dostál, Köstl, Krch, Vondra - Vaníček (57. Schumacher), Ljovin, Květ, Novák (63. Kosek) - Osmančík (46. Keita), Necid (46. Puškáč). Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články