Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia porazila Zlín a titul může slavit už v neděli

Povedený obrat za sebou mají fotbalisté Slavie. Sešívaní porazili Zlín 2:1 a na čele tabulky mají náskok osmnácti bodů. Titul tak mohou získat už v následujícím kole. Utkání rozhodl Jan Kuchta.

Slávisté v euforii
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slavia jako jediná dál drží neporazitelnost v ligové sezoně. Svou rekordní šňůru bez prohry v nejvyšší soutěži protáhla už na 40 utkání a vyrovnala i nejlepší československou sérii v podání Sparty z let 1943 až 1946. Zlín v posledních pěti kolech nebodoval a zůstal třináctý.

Trenér Slavie Trpišovský opět vsadil na rozestavení s třemi stopery a oproti víkendovému utkání v Liberci vrátil do sestavy opory Bořila, Zimu, Provoda či Kuchtu. "Červenobílí" podle očekávání začali aktivně. Ve čtvrté minutě pálil Masopust do brankáře Dostála a neprosadil se ani z dorážky Tecl.

Chvíli nato překvapivě otevřeli skóre "Ševci". Poznar nejprve vystřelil do brankáře Koláře, poté ho fauloval Bořil a rozhodčí Ginzel nařídil penaltu. Potočný z pokutového kopu nezaváhal a poslal domácího gólmana na opačnou stranu. Slavia v lize inkasovala po pěti zápasech.

Pražané pak měli převahu a v 29. minutě srovnali. Tecl na hranici vápna přiťukl míč nabíhajícímu Stanciuovi a ten ze strany prostřelil Dostála. Připsal si už 11. gól v ligové sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slavia - Zlín

V závěru poločasu sudí Ginzel po poradě s videorozhodčím dvakrát v krátké době odvolal původně nařízenou penaltu pro Slavii. V 39. minutě nejprve zrušil pokutový kop a navíc červenou kartu pro Cedidlu za údajný faul na Tecla, poté vzal zpět své rozhodnutí, když si Vraštil při odkopu nastřelil ruku.

Pět minut po přestávce už Pražané otočili stav. Kuchta nejprve trefil tyč a Stanciuovu dorážku obránci zblokovali. Balon se pak odrazil i od gólmana Dostála a Kuchta jej přece jen doklepl do sítě. V ligovém ročníku skóroval už potřinácté a upevnil si vedení v tabulce kanonýrů.

Hosté po obratu nerezignovali a v 66. minutě měli obrovskou šanci na vyrovnání. Po centru z levé strany nejprve Poznar hlavičkoval do tyče a dorážky z hranice malého vápna pak poslal nad. Na opačné straně mohli v závěru krátce po sobě pojistit tři body střídající Van Buren a Oscar, ani jeden z nich ale neuspěl.

Slavia Praha - Fastav Zlín 2:1 (1:1)

Branky: 29. Stanciu, 50. Kuchta - 7. Potočný z pen. Rozhodčí: Ginzel - Dresler, Antoníček - Julínek (video). ŽK: Kačaraba - Vraštil. Bez diváků.

Slavia: O. Kolář - Kúdela, Kačaraba (74. Van Buren), Zima - Masopust, Traoré (64. Holeš), Stanciu (74. Hromada), Provod, Bořil - Tecl (46. Ševčík), Kuchta (81. Oscar). Trenér: Trpišovský.

Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Procházka - Fantiš, Hlinka (87. Janošek), Vraštil (79. Janetzký), Čanturišvili - Dramé (70. Jawo), Poznar (87. Toutou), Potočný (80. Matejov). Trenér: Páník.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Složitý zápas, protože Zlín měl některé velmi zajímavé individuální výkony. Do utkání vstoupil lépe než my. Nechali jsme jim dost prostoru a nechali jsme je vstřelit úvodní gól z penalty, které předcházela série našich chyb. Prohrávali jsme a dlouho jsme se nemohli dostat do šancí. Pomohl nám gól Nica (Stanciua), pak jsme se zvedli. Do druhého poločasu jsme udělali několik změn, vstoupili jsme do toho lépe zase my a dali jsme gól na 2:1. Místo abychom přidali třetí a měli zápas pod kontrolou, začali jsme ztrácet jednoduché míče. Soupeř měl hodně vysokých hráčů, měli jsme problém uhrát některé nakopnuté míče. Tím pádem to bylo až do poslední minuty náročné. Na obou stranách byly nevyužité šance. Herní výkon nebyl z naší strany moc dobrý, jsme rádi, že utkání máme za sebou. Jsme v komfortní a příjemné situaci. Máme šest pokusů na to to proměnit. Chtěli bychom to proměnit co nejdříve."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Myslím, že jsme neodehráli špatné utkání. Ve druhém poločase jsme hráli lepší hru, vícekrát jsme zatížili obranu domácích než v první půli. Bohužel rozhodlo podklouznutí našeho hráče a takový polovlastní gól. Oni to tam dotlačili, my stoprocentní šanci nedáme. Za stavu 2:1 jsme měli stoprocentní šanci, tu kdybychom dali, možná bychom to uhráli. Domácí by pak museli otevřít hru a my jsme tam měli rychlostní typy. Na Slavii si moc stoprocentních šancí nevytvoříte, pokud chceme pomýšlet na dobrý výsledek, musíte ji proměnit. VAR (videorozhodčí) dnes potvrdil, co měl."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články