Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

SOUHRN 27. KOLA: Jablonec vyválčil v Plzni bod, Slavia i Sparta se na výhru nadřely

Neporažení zůstávají i po 27. kole první ligy fotbalisté Slavie, jimž výhru v Liberci 1:0 zařídil Kúdela z penalty. Druhá je Sparta, která po dvou porážkách porazila Slovácko 1:0. Viktoria Plzeň s Jabloncem uhrála doma jen remízu 1:1 a na čtvrté místo ztrácí pět bodů, její soupeř je třetí. Poslední už není Příbram, která se po patnácti zápasech dočkala výhry 1:0 ve Zlíně, který prohrál počtvrté za sebou. Zato šestnácté Brno další důležité body v boji o záchranu nezískalo a podlehlo doma 1:2 Pardubicím. Mladá Boleslav důležitý souboj zvládla s přehledem 2:0 s Opavou a na sestupové umístění má nyní náskok sedmi bodů. Karviná jasně přehrála 3:0 České Budějovice a situace kouče Davida Horejše se opět zhoršila. Bohemians 1905 vybojovali penaltou v nastavení remízu 1:1 s Ostravou. 

Adriel D'Avila Ba Loua v souboji s Jaroslavem Zeleným
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Liberec - Slavia 0:1

Vládce ligy potvrdil svoji autoritu i v Liberci. Fotbalisté Slavie postupně zvyšovali obrátky a při jejich závěrečném tlaku byl ve vápně libereckého celku faulován Kuchta a Kúdela nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Slavia tak dál bez porážky jasně vede tabulku. Liberec je šestý a nevyhrál už čtyři zápasy, z nichž třikrát podlehl, podruhé za sebou gólem z penalty.

Liberec - Slavia
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Sparta - Slovácko 1:0

Po dvou porážkách Sparta opět naplno bodovala. Zápas se Slováckem rozhodl ve druhém poločase svátěční střelec Tomáš Wiesner a tým trenéra Vrby održel druhé místo v tabulce, zatímco soupeř z Uherského Hradiště podlehl už podruhé a zůstal čtvrtý.

Plzeň - Jablonec 1:1

Plzeň pouze remizovala 1:1 s Jabloncem, přestože vedla po trefě Adriela D'Avily Ba Louy. O prodloužení sedmizápasové série hostů bez prohry se postaral v 70. minutě Ivan Schranz. Západočeši ztrácí na čtvrté pohárové místo pět bodů.

Zlín - Příbram 0:1

Patnáct a dost. Po patnácti zápasech bez výhry se fotbalisté Příbrami konečně dočkali. Ve Zlíně vyhráli 1:0 gólem Pilíka z penalty. Zlínská série porážek se naopak protáhla na čtyři zápasy. Příbram tak opustila poslední místo v tabulce a přepustila je Opavě, na kterou má dva body. Zlín nedal podruhé za sebou gól a je třináctý.

Brno - Pardubice 1:2

Souboj dvou postupivších do letošního ročníku první ligy opět dopadl pro Pardubice. Brněnští fotbalisté padli 1:2 na podzim a nyní doma nestačili v důležitém utkání 27. kola na Pardubice opět 1:2. Východočeši otevřeli skóre po gólu Martina Tomla ze standardky, na srovnání Jakuba Přichystala poté rychle odpověděl Ewerton. Zbrojovka tak ztrácí na 16. místě čtyři body na udržení.

Karviná - České Budějovice 3:0

Už v první minutě druhého poločasu za stavu 3:0 bylo hotovo. Fotbalisté Karviné bodovali i ve třetím ligovém zápase po návratu trenéra Jozefa Webera. Po jasné výhře nad Českými Budějovicemi se znovu ztížila situace trenéra Davida Horejše po předchozích neuspokojivých výsledcích.

Bohemians 1905 - Baník Ostrava 1:1

Ani Baník Ostrava nepřerušil sérii zápasů Bohemians bez porážky, která trvá po remíze 1:1 už sedm zápasů. Góly v úvodním utkání 27. kola první ligy padaly až v závěru. Nejdříve de Azevedo v 84. minutě poslal Baník do vedení a v nastaveném čase z penalty vyrovnal na 1:1 devatenáctiletý Novák. Baník je s osmatřiceti body v tabulce sedmý, Bohemians mají o čtyři body méně a jsou desátí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Bohemians - Ostrava

Mladá Boleslav - Opava 2:0

Čisté konto a dvě branky navrch. Fotbalisté Mladé Boleslavi zvládli v poklidu záchranářský souboj s Opavou 2:0 a přiblížili se k udržení v soutěži. Domácí poslal v 61. minutě do vedení Jaromír Zmrhal a pojistku přidal o 20 minut později Michal Škoda. Středočeši čtyři kola po sobě neprohráli a na sestupové pozice mají už sedmibodový náskok. Slezané, jimž patří předposlední příčka, v posledních čtyřech ligových duelech nebodovali.

Opavský Hrabina v souboji s Ladrou z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Olomouc - Teplice 1:1

Ačkoliv fotbalisté Olomouce drželi po celý zápas střeleckou převahu, nedokázala Sigma Teplice porazit a zápas skončil remízou 1:1. V tabulce tak Hanáci aktuálně zůstávají na osmém místě před Pardubicemi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články