Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čekání na gól ukončil až stoper Kaša. Plzeň si díky němu veze výhru z Teplic

Žádná gólová hitparáda to nebyla, ale to fotbalisty Plzně mrzet nemusí. Úkol, s kterým vyrazili do Teplic k utkání 28. kola první ligy, splnili, vezou si domů tři body. Rozhodl o tom nečekaný střelec, obránce Filip Kaša, jehož tečována rána zajistila Viktorii vítězství 1:0.

Utkání Teplice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Je to škoda, protože jsme mohli na bod dosáhnout. V první půli jsme doplatili na žalostnou finální fázi a pak inkasovali gól po nešťastné ráně. Hráči by si bod za odvahu a poctivost zasloužili, ale nevyšlo to," řekl trenér domácích Radim Kučera.

"Tento zápas byl víc o boji než fotbale a nedalo se moc využít našich nejsilnějších stránek. Podstatné ale je, že to hráči dotáhli do vítězného konce," přidal kouč Plzně Adrian Guľa.

Západočeši tak neprohráli už devátý ligový zápas po sobě. Naopak Teplice nevyhrály šestý soutěžní duel za sebou a nadále je na 15. místě dělí od sestupových příček pouhé čtyři body.

Domácí "Skláři" sice poslední vzájemný ligový zápas na podzim prohráli 0:7, tentokrát však začali duel proti favoritovi, s nímž se za týden utkají v semifinále domácího poháru, aktivněji. Už v deváté minutě hlavičkoval nebezpečně obránce Černý, ale míč směřující do brány včas odkopl Hybš. Plzeňští sice kontrovali přímým kopem Kopice, proti němuž zasáhl pozorný Čtvrtečka, jinak však museli být v první půli nadále pozorní.

Ve 20. minutě se po individuální akci probojoval k nadějné střele Vukadinovič, nicméně hostující brankář Staněk skvěle zasáhl. O chvíli později pak srbský ofenzivní hráč, který při absenci nejlepšího teplického střelce Mareše hraje útočníka, našel v pokutovém území Černého. I proti němu ale parádně zakročil Staněk a Teplice neuspěly ani s následnou reklamací pokutového kopu po zákroku na Žitného.

O chvíli později pro Severočechy bylo ještě hůř, když se po špatném došlápnutí zranil už takhle zastupující obránce Tomáš Kučera. Ke konci první půle mohl udeřit ještě plzeňský Šulc, ale ve své příležitosti jen trefil Čtvrtečku.

Viktoria po přestávce přidala na aktivitě a po chybě obrany se Kopic dostal sám před Čtvrtečku, domácí brankář mu však dobře zmenšil úhel a jeho pokus vyrazil. Po hodině hry se ale už hosté dočkali. Dalekonosnou Kašovu střelu nešťastně tečoval střídající Ljevakovič a Čtvrtečka na míč nedosáhl.

O chvíli později mohl zvýšit náskok i Beauguel, ale svůj 12. ligový gól v sezoně nepřidal. Po rohovém kopu přestřelil domácí branku hlavičkující Havel.

Tepličtí se sice v poslední dvacetiminutovce snažili o vyrovnání, ale často je brzdila zbrklá rozehrávka. Naopak v další šanci byl opět Beauguel, kterého po reflexivním zákroku vychytal Čtvrtečka. Pět minut dostal žlutou kartu za protesty Moulis a bude pro příští klíčový zápas s Brnem chybět. Teplice tak mají na šestnáctou Zbrojovku stále jen čtyřbodový náskok.

Plzeň zvítězila v Teplicích po třech ligových zápasech a teprve ve druhém z posledních devíti utkání nejvyšší soutěže.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Branka: 61. Kaša. Rozhodčí: Marek - Kubr, Mikeska - Klíma (video). ŽK: Moulis - Havel. Bez diváků.

Teplice: Čtvrtečka - Hyčka (81. Vachoušek), Knapík, T. Kučera (42. Ljevakovič), Černý - Radosta (71. Kodad), Mareček, Jukl, Moulis - Žitný (81. Droehnle) - Vukadinovič. Trenér: R. Kučera.

Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Hybš - Hořava (90.+4 Hranáč), Kalvach - Kopic (76. Mihálik), Šulc (88. Matějka), Falta (75. Ba Loua) - Beauguel (88. Ondrášek). Trenér: Guľa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články