Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Fotbal Extra: Česko - Albánie

Do Komety se vrací kanonýr Mueller, má pomoct k ukončení střeleckého trápení

Vítej doma, tímto spojením Kometa ve videu uvítala známou tvář. Americký hokejový útočník Peter Mueller se vrací po dvou letech do Brna. V dresu Jihomoravanů v sezoně 2020/21 vyhrál kanadské bodování extraligy. Šestatřicetiletý forvard byl bez angažmá.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zábranský: Máme problémy v útoku. Mueller zná prostředí a rychle zapadne

"Peter se nikdy netajil tím, že Brno je pro něj druhý domov. Ke Kometě a jejím fanouškům má opravdu silný citový vztah, což hrálo u jeho návratu velkou roli," uvedl sportovní manažer Tomáš Vincour.

Mueller působil v Brně v letech 2018 až 2022 a patřil mezi klíčové postavy týmu. Před dvěma lety ale zástupci Komety už o jeho služby přestali mít zájem a útočník, který odehrál téměř 300 zápasů v NHL, zamířil do Vítkovic. V ostravském klubu loni v listopadu na vlastní žádost skončil a sezonu poté dohrál v Německu ve Wolfsburgu.

V Brně nyní věří, že Mueller výrazně pomůže zlepšit produktivitu týmu. Kometa v dosavadních devíti extraligových zápasech vstřelila 18 branek a po výhře v dohrávce 9. kola nad Českými Budějovicemi se posunula na 9. místo tabulky.

"Slibujeme si od něj koncovku, s kterou se trápíme. Potřebujeme zlepšit produktivitu a taky přesilovky. To jsou dvě jasné věci," řekl trenér Kamil Pokorný.

Mueller teď nikde nehrál, podle kouče Komety to ale nebude problém. "Věřím, že z něj bude ten stejný zabiják, jakým býval. Připravoval se v Americe, kde čekal na angažmá, viděli jsme některé jeho zápasy z konce uplynulé sezony, informace máme," dodal Pokorný. Rodák z Bloomingtonu by ještě neměl hrát ani v pátek proti Vítkovicím.

Mueller v české extralize odehrál celkem 259 zápasů, vstřelil 129 branek a přidal 149 asistencí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články