Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Chceme se předvést lépe. Souček? Pro každého trenéra znamená jistotu, zamýšlí se Hašek

Česká reprezentace má před sebou v Lize národů pokus o odčinění nedávné blamáže s Gruzií. Jaké změny připravuje Ivan Hašek a jeho tým? A jak silná je pozice některých dosavadních opor reprezentačního mužstva? Přímé přenosy nabídne ČT sport. Utkání s Albánií sledujte v pátek od 20:35.

Ivan Hašek
zdroj: Reuters autor: Irakli Gedenidze

"Zápas jsme si zhodnotili. S hráči si projdeme některé chyby i některé dobré věci, které chceme, aby se opakovaly," nastiňuje Hašek taktickou přípravu reprezentace, která s Gruzií před měsícem prohrála vysoko 1:4. Nyní má šanci dát na výsledek zapomenout v dvojzápase Ligy národů: nejprve proti Albánii a pak Ukrajině.

"Proti Gruzii bylo všechno špatně, ale proti Ukrajině jsme zanechali mnohem lepší dojem na diváky. Lepší ale můžeme být vždycky. Budu hodnocený podle toho, jestli postoupíme na MS, nebo ne. Snažím se dát dohromady co nejlepší tým," zamýšlí se reprezentační trenér, který odpovídal také na otázku, zda v jeho "co nejlepším týmu" má nadále místo Tomáš Souček.

Dlouholetý kapitán, který nastupuje v anglické Premier League, kde nedávno překonal střelecký rekord Milana Baroše, byl v posledních týdnech terčem fanouškovské kritiky. "Tomáš je nepostradatelný také pro West Ham. Je to hráč, který pro každého trenéra znamená jistotu, že na hřišti nechá všechno. Nic nevypustí. Je to pro nás velmi důležitý hráč," míní Hašek.

A jaká je brankářská situace, do které aktuálně zasahují také mladí Martin Jedlička a Antonín Kinský? "Je to o sbírání zkušeností. Už jen být součástí prvního týmu je důležité," popisuje lodivod národního týmu, který Kinského povolal, přestože byl původně v nominaci týmu do 21 let. Nedávné výkony ale Haška přesvědčily.

"Jelo se mi sem hned lépe," připouští Kinský, který má za sebou úspěch v derby pražských S. "Byl jsem s trenérem brankářů Radkem Černým v kontaktu, informace jsem měl. Věděl jsem, že tam ta možnost je. Vnímám to jako vyústění toho, že se nám se Slavií daří a hrajeme nahoře. Těším se," dodal mladý český brankář.

Hašek nominoval také jedno staronové jméno. Po sedmi letech se vrací nejlepší ligový střelec Jan Kliment. "Nominaci si vystřílel, lepí mu to a má víc než gól na zápas. Když takových hráčů bude více, tím lépe pro nás," usmívá se Hašek. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články