Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomášek završil v prodloužení hattrick proti Třinci a zajistil Färjestadu další výhru v LM

Na čele pořadí Ligy mistrů je dál Färjestad. Švédský klub zvládl další zkoušku, když porazil Třinec 3:2 po prodloužení. Hattrickem se blýskl reprezentační útočník David Tomášek, který v nastavení rozhodl v přesilovce.

Oceláři Třinec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Pro nás je bod po tom, jak zápas vypadal, zlatý. Je pro nás těžké přejít na tak obrovské hřiště. Hokej, který hrajeme doma, tady není vůbec platný. Na soupeři bylo vidět, že hrají doma a mají to tady zmáknuté. Ale nemyslím, že jsou výrazně kvalitnější než my. Jejich nejlepším hráčem je David Tomášek. Bod bereme," uvedl útočník Nestrašil.

Slezané byli zpočátku o něco aktivnější, ale gólově se jako první prosadil Färjestad, který se ujal vedení v deváté minutě. Aslund našel dokonalou přihrávkou Tomáška a český reprezentační útočník zblízka pověsil kotouč pohotově pod horní tyčku. Severský celek měl pak až do přestávky navrch, ale hosty při šancích Solberga a Alby podržel gólman Mazanec.

Zkraje druhé části mohl vyrovnat Vrána, jenže neuspěl. Ve 26. minutě se naopak prosadil na druhé straně opět Tomášek. Místo avizovaného příklepu ještě chvilku počkal se střelou a pak podruhé překonal Mazance ranou zápěstím. Teprve až po polovině základní doby se poprvé vylučovalo, Třinečtí se však ubránili. Ve 37. minutě uháněl Sikora sám na domácí branku, Legacého ale nepřelstil.

Když se pak strážce domácí branky vytáhl i ve 48. minutě proti zakončení Kurovského, s ubývajícím časem se zdálo, že hosté vyjdou naprázdno. Pomohl jim paradoxně Tomášek, jediný vyloučený hráč domácích. V čase 55:15 musel na trestnou lavici, Třinec navíc odvolal gólmana a Nestrašil o 46 sekund později snížil. Specifické pravidlo Ligy mistrů s pokračujícím trestem pak zužitkoval v čase 57:05 dorážející Kurovský.

"Úplně jsem na to pravidlo zapomněl. Když jsme dali (první) gól, byl jsem chvíli zmatený, co se děje. Až pak mi to došlo," přiznal autor gólu na 1:2 Nestrašil.

Zápas dospěl do prodloužení, v němž si oba hráči role vyměnili. Kurovský se po 38 sekundách provinil proti pravidlům a Tomášek přesnou ranou z kruhu bez přípravy završil hattrick, a odčinil tak svůj předchozí trest.

Liga mistrů:

Färjestad BK – HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Tomášek (Aslund, Nyström), 26. Tomášek (Solberg, Nygard), 62. Tomášek (Aslund) – 57. Nestrašil (Daňo), 58. Kurovský (Hudáček, Nestrašil). Rozhodčí: Holm, Harnebring – Jonsson, Strömberg (všichni Švéd.). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:2. Diváci: 2282.

Sestava Třince: Mazanec – Marinčin, Smith, Mrtka, Nedomlel, Adámek, Jank – Kurovský, P. Vrána, Ciencala – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Addamo, M. Roman, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Sikora. Trenér: Moták.

Zdroj
ČTK, hcocelari.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články