Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vstup do Euroligy nevyšel. USK ve Španělsku prohrálo o osmnáct bodů

USK Praha se vstup do letošního ročníku Euroligy nepovedl. Ve Španělsku Pražanky podlehly Valencii 62:80, přestože v poločasu vedly o čtyři body. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Euroliga žen 2024/2025

Prohře nezabránila ani 15 body a sedmi doskoky Isabelle Harrisonová. Stejný počet bodů si na straně vítězek připsala Nadia Fingallová. Další duel čeká svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové příští týden ve středu doma proti Györu.

Hráčky USK se v úvodu ujaly vedení 4:0 díky košům Harrisonové a Valériane Ayayiové, která pak trojkou zvýšila už na 12:6. Během první čtvrtiny se obhájkyně bronzu dostaly i na devítibodový rozdíl, stejně jako dvakrát i ve druhé desetiminutovce. Deseti body se na tom podílela Ayayiová a osmi Harrisonová. Valencie ale dokázala krátce před poločasem snížit na 32:34.

Ještě před pauzou sice María Condeová zvýšila na čtyřbodový rozdíl, jenže španělský celek hned po přestávce vyrovnal na 36:36. Přestože české šampionky ve 26. minutě díky trojce a dvěma proměněným trestným hodům Mariany Přibylové odskočily na 47:42, Valencie dokázala otočit stav.

Poprvé ji dostala do vedení 113 sekund před koncem třetí čtvrtiny trojkou Alba Torrensová a Stephanie Mavungaová ještě zvýšila na 54:50.

V úvodu závěrečné desetiminutovky rozhodla Valencie desetibodovou šňůrou, z které byl náskok 66:54. Harrisonová s Veronikou Voráčkovou sice ještě stáhly ztrátu pod dvouciferný rozdíl, ale v závěru vládly domácí basketbalistky a slavily jednoznačnou výhru.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články