Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
GP West Bohemia

Chorvatky přehrály Čínu, jasnou výhru má i Dánsko. Španělky musely s Brazílií bojovat

Po úvodní remíze se Senegalem házenkářky Chorvatska již nezaváhaly. Čínu jednoznačně porazily 39:13, a ujaly se tak vedení ve  skupině A mistrovství světa. Proti Srbkám nezaváhaly Rumunky, které vyhrály 37:28. V souběžně hraném zápase přetlačily Španělky Brazílii 27:25. Na závěr nedělního programu přehrálo Norsko Koreu 33:23 a házenkářky Dánska deklasovaly Chilanky 46:11.

Házenkářky Španělska na MS
zdroj: IHF

Chorvatské házenkářky v úvodním zápase nemile překvapily své fanoušky, když remizovaly se Senegalem, něco podobného už ve druhém zápase nechtěly dopustit. Číňanky ale v úvodu utkání zlobily a držely s evropskými soupeřkami krok. 

Ráz zápasu určila až šestigólová série, díky které se Chorvatky dostaly na odstup sedmi branek, a tento náskok do konce zápasu dokázaly ještě výrazně navýšit. Senegal pak nedokázal navázat na výsledek z prvního zápasu a Švédkám podlehl o osm branek, byť první poločas měl jen dvoubrankovou ztrátu.

Další jasné výsledky byly k vidění ve Stavangeru a Herningu, kde nedaly svým soupeřkám šanci Rakušanky, které slavily druhou výhru ve skupině. Suverénní jsou Norky, které ve skupině C získaly už třetí triumf. 

Po dvou odehraných zápasech mají stejný počet výher Dánky a Rumunky ve skupině E, zatímco Srbsko s Chilankami na první úspěch teprve čeká. 

Nejdramatičtější souboj byl k vidění ve Frederikshavnu. Španělky bojovaly o třetí výhru, ale Brazilky, které taktéž měly možnost získat třetí úspěch, hodně kousaly. Házenkářkám z Pyrenejského poloostrova se podařilo až v závěru úvodního dějství odskočit na čtyři branky, ovšem Brazílie se dokázala vrátit do zápasu, a dokonce se dostala do dvougólového vedení.

Závěr ale vyšel lépe Španělkám, které nakonec slaví výhru 27:25.

Mistrovství světa házenkářek v Dánsku, Norsku a Švédsku:

Skupina A (Göteborg):

Chorvatsko – Čína 39:13 (19:7), Švédsko – Senegal 26:18 (14:12).

Skupina C (Stavanger):

Rakousko – Grónsko 43:23 (20:13), Norsko – Jižní Korea 33:23 (20:11).

Skupina E (Herning):

Rumunsko – Srbsko 37:28 (19:13), Dánsko – Chile 46:11 (20:5).

Skupina G (Frederikshavn):

Ukrajina – Kazachstán 37:24 (19:12), Španělsko – Brazílie 27:25 (16:12).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články