Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

K olympiádě se neupínám. Snad to v den D vyjde, říká na prahu sezony Martin Fuksa

Martin a Petr Fuksovi stojí na prahu možná té vůbec nejdůležitější sezony jejich kariér. V Paříži se pokusí získat olympijskou medaili, která jim zatím ve sbírce chybí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Bratři Fuksové začínají olympijskou sezonu

Nominaci již oba mají jistou, pojistili si ji hned v začátku sezony. "Jsem rád, že jsme potvrdili, že jsme v Česku pořád nejlepší, a díky tomu si pojistili místa pro Paříž," řekl mladší z bratrské dvojice Petr.

Zimní soustředění tradičně absolvovali v Kolumbii a oba ho považovali za vydařené. Zatímco Martin prvních pár dní sedmitýdenního kempu bojoval s virózou, Petr odjel sto procent všech tréninků. Mladší z bratrského dua vstupuje do olympijské sezony výrazně více osvalený. Považuje to za jeden z faktorů, proč se na deblu cítí lépe než kdy jindy.

"Podle mě se nám líp asi nejezdilo, tak uvidíme, jestli to sklidí ovoce. Přijde mi, že já jsem vyrostl a jsem trochu dospělejší v tom deblu, líp uklidněný. Dokážu jet o trošku líp, než jsem jezdil před lety. A také jsme víc sjetí. Myslím, že jsme do toho dospěli," pochvaloval si.

Nejbližším cílem je pro oba Světový pohár v maďarském Szegedu, dobře však vědí, že klíčová fáze sezony přijde až v létě ve Francii.

"Szeged bude takový tréninkový závod, ale na druhou stranu, já chci pokaždé uspět," usmívá se trojnásobný mistr světa Martin Fuksa, který navzdory svým úspěchům stále čeká na olympijskou medaili. Změnit by se to mělo právě letos.

Do olympijské Paříže chtějí oproti většině svých kolegů a soupeřů dorazit co nejpozději. Cíl je jasný. "Pro sebe to vidím v deblu s bráchou a doufám, že jemu se to povede i v singlu," říká Petr Fuksa. "Neupínám se k tomu. Chci dělat to, co doteď, a doufám, že mi to v ten den D vyjde," dodává Martin Fuksa.

Nebudou bydlet v olympijské vesnici, ale u závodiště. "Já jsem nechtěl být ve vesnici, chtěl jsem být odřízlý, aby to bylo co nejvíc podobné tomu, jak to máme na závodech. Nejradši bych byl v nějakém hotelu, jídlo, všechno připravené. Ale to nějak nešlo, takže máme pronajatý barák a budeme mít svoji kuchařku, která s námi byla před Tokiem v Susaki," uvedl Martin Fuksa.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články