Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Kromě Kvěcha pojede Grand Prix i Milík. Pořadatelé doufají ve vyprodanou Markétu

Vedle Jana Kvěcha pojede závod Grand Prix České republiky také Václav Milík, který dostal pro pražský závod divokou kartu. V rolích náhradníků se v sobotu 1. června představí Adam Bednář a Daniel Klíma. Závod v přímém přenosu odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

"Je to už odsouhlasené Mezinárodní motocyklovou federací (FIM), v tom nebyl žádný problém. Jsme rádi, že Vašek pojede s Honzou a budou moct hned od startu bojovat o body. Já osobně je považuji aktuálně za dva nejlepší české jezdce. Přál bych si, aby pro české diváky připravili svými výkony zážitek, na který fanoušci dlouho nezapomenou," řekl sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Dvaadvacetiletý Kvěch, jenž si vybojoval účast mezi plochodrážní elitou v loňských kvalifikačních bojích, bude v Praze součástí závodu pátým rokem za sebou. V roce 2020 byl náhradníkem, v roce 2021 jel při programu ovlivněném pandemií koronaviru oba dva závody na divokou kartu, stejně tak i o rok později. Loni měl opět status náhradníka.

Třicetiletého Milíka čeká už čtrnáctý závod Grand Prix v kariéře. Osminásobný domácí šampion se na Markétě představil v konfrontaci se světovou špičkou poprvé v roce 2012. O pět let později se postaral o překvapení, když skončil třetí. Loni byl ale se ziskem jediného bodu poslední.

Vestu s číslem 17 a roli prvního náhradníka zastane teprve šestnáctiletý Bednář, Klíma bude druhým náhradníkem. "Jsem hrozně rád za to, že jsem roli náhradníka dostal, bude to skvělá zkušenost," uvedl Bednář.

"Adam prokazuje velmi dobrou výkonnost, bude to pro něho skvělé, že bude vtažen do toho kolotoče, uvidí, jak se připravují největší hvězdy, a bude čekat na nějakou svoji šanci. Bylo by super, kdyby se svezl třeba alespoň v jedné jízdě," řekl Ondrašík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články