Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Box ČR 2024

Házenkářky se budou muset obejít bez jedné z opor, Kordovská na MS dohrála

O jednu z opor přišly české házenkářky po čtvrtečním úvodním utkání na mistrovství světa proti Kongu. Pětadvacetiletá spojka Kamila Kordovská v závěru prvního poločasu utrpěla po kontaktu s protihráčkou vážné zranění lokte a šampionát pro ni skončil. Norský trenér Bent Dahl zatím dodatečně nominaci nedoplnil.

Kamila Kordovská se zranila v utkání s Kongem
zdroj: ČTK / AP / Henning Bagger

Kordovská v 29. minutě zápasu v dánském Frederikshavnu s bolestivou grimasou upadla na palubovku, musela být dlouho ošetřována a ze hřiště ji odvezli na nosítkách. Vyšetření sice zlomeninu neprokázalo, vyloučilo ale další pokračování levé spojky v turnaji.

"Seběhlo se to strašně rychle. Přepadla jsem přes tu hráčku, měla jsem pod sebou ruku, kterou jsem si zalehla celou vahou. Byla jsem celou noc na vyšetření, vrátila jsem se v půl páté ráno. Žádné zlomeniny tam nakonec nejsou, byl v uvozovkách jen vykloubený loket. Ještě mě čeká magnetická rezonance, kde se uvidí, jak jsou na tom vazy," řekla Kordovská.

Předčasný konec na šampionátu oplakala. "Už třeba time-out poté, co se mi to stalo, byl pro mě hodně emotivní. Už v ten moment, kdy jsem na ruku spadla, jsem cítila, že to není dobré. Tušila jsem, že turnaj pro mě asi skončil," uvedla Kordovská.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Kongo

Dojala ji podpora od spoluhráček. "Když jsem se v noci vrátila, měla jsem na pokoji od holek cenu za nejlepší hráčku utkání. Bylo mi líto, že tu končím. Bylo strašně hezké, že holky na mě myslely, psaly mi zprávy. Ráno na snídani jsme se objaly a pak už jsem se snažila je s úsměvem podpořit," řekla.

"Doufám, že tu s nimi budu moci ještě pár dnů zůstat. Nechci tu brečet, naopak chci být holkám psychickou oporou a třeba jim dávat nějaké tipy na soupeřky. Holky jsou nápomocné. Pomůžou mi obléct bundu, Anča Franková mě i vysprchovala, umyla mi hlavu. Doufám, že to budu moci holkám vrátit jinak," dodala.

Dahl má po vypadnutí opory ve výběru 16 hráček. "Je to pro nás samozřejmě komplikace. Přišli jsme o jednu z nejzkušenějších hráček, lídra. Bude nám něco chybět. Musíme se zvednout jako tým a zacelit vzniklou mezeru. Samozřejmě tuto motivaci přeneseme dál do týmu. Zbytek týmu je zdravotně v pořádku," uvedl Dahl.

Spoluhráčky byly z vážného zranění viditelně otřesené už během utkání. "Pro tým je to velká ztráta. Kamča je stěžejní hráčka nejen v obraně, ale i z hlediska atmosféry v týmu. Je to bod utkání, který hodně mrzí. Musíme být jako tým o to silnější," řekla spojka Markéta Jeřábková.

"Je třeba, abychom k tomu přistoupily tak, že nás to ještě víc semkne. Zranění se ve sportu a v házené stávají. Nejde o ohrožení na životě, za to musíme být vděčné a rády. Musíme se sebrat a hrát dvojnásobně jak pro Kamču, tak pro celý kolektiv," doplnila česká kapitánka.

Dahlovy svěřenkyně vstoupily do šampionátu vítězně, Kongo porazily hladce 32:22. V dalších zápasech základní skupiny H ve Frederikshavnu změří síly v sobotu s Argentinou a v pondělí s Nizozemskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články