Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v gravelu 2024

SESTŘIH: Sparta si v derby smlsla pěti brankami na Slavii a odskočila jí v čele

V jednoznačnou záležitost ve prospěch fotbalistek Sparty se změnil šlágr 7. kola nejvyšší soutěže, v němž svěřenkyně Pavola Gregory deklasovaly rivalky ze Slavie 5:1. Ve vzájemných duelech uspěly po osmi nezdarech a v tabulce jim se skóre 32:3 odskočily na rozdíl tří bodů.

Radost fotbalistek Sparty
zdroj: sparta.cz

Po opatrném úvodu z obou stran se ve 30. minutě trefila Franny Černá a krátce nato zdvojnásobila náskok domácích Aneta Polášková, která nekompromisně zakončila pohlednou akci letenského týmu.

Ve druhém poločase přidaly další góly Michaela Khýrová s Radkou Paulenovou, a přestože se Klára Cvrčková postarala o korekci, poslední slovo měly sparťanské fotbalistky. Střídající Natalie Beckmanová překonala Barboru Votíkovou popáté a stanovila konečný výsledek.

První vítězství v derby zažil slovenský trenér Gregora, jenž převzal tým loni v listopadu. "Co jsme přišli, pracovali jsme na tom, abychom se jim dokázali vyrovnat. Bereme tahle utkání jako zápasy v Lize mistryň. Jsme na hráčky hrdí," řekl v rozhovoru pro Českou televizi.

Jeho protějšek Jiří Vágner, který v létě vystřídal Karla Pitáka, žehral na chyby slávistek v defenzivě. "Sparta potrestala každou naši nedokonalost směrem dozadu. Vyškolila nás z produktivity," konstatoval Vágner.

"Nadechli jsme se asi na deset minut, kdy jsme dali gól na 4:1. Možná nás zastavil ofsajd při gólu na 4:2, který asi nebyl, ale to už na tom nic nemění. Hra dozadu byla slabá a ovlivnilo nás to i směrem dopředu," dodal Vágner.

"Když jim nachystáme pět gólů, tak nemůžeme vyhrát. To, co jsme předvedly v defenzivě, a jak jsme se kopaly za uši, je prostě ostuda. Je to pro nás pořádná facka. Jestli se neprobereme po tomhle, tak už nevím po čem," zdůraznila kapitánka Slavie Diana Bartovičová.

Fotbalová liga žen – 7. kolo:

Sparta – Slavia 5:1 (2:0)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články