Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hložek opět zářil za Hoffenheim, Dynamu Kyjev dal dva góly

Útočník Adam Hložek zařídil dvěma góly fotbalistům Hoffenheimu domácí vítězství 2:0 nad Dynamem Kyjev ve druhém utkání ligové fáze Evropské ligy. Český reprezentant skóroval ve druhém soutěžním zápase po sobě. Midtjylland v základní sestavě s útočníkem Janem Kuchtou porazil v Bělehradě Maccabi Tel Aviv 2:0. Další člen národního týmu Václav Černý musel s glasgowskými Rangers strávit domácí porážku 1:4 s Lyonem.

Utkání Hoffenheim – Dynamo Kyjev
zdroj: Reuters

Anderlecht zvítězil v San Sebastianu 2:1. Bruselský celek se představí jak na Slavii, tak v Plzni, Real Sociedad se utká doma s Viktorií.

Další soupeř Slavie Malmö vyhrálo 2:1 na hřišti Karabachu. S oběma českými celky se utkají i PAOK Soluň a Bilbao. Řecký celek navzdory více než půlhodinové přesilovce podlehl doma rumunskému FCSB 0:1, baskické mužstvo před vlastními diváky zdolalo Alkmaar 2:0.

Frankfurt týden po remíze 3:3 s Plzní vyhrál v Istanbulu nad Besiktasem 3:1, Eintracht vyzve i Slavii.

Další protivník vršovického celku Fenerbahce Istanbul remizovalo na hřišti Twente Enschede 1:1. Soupeř Plzně Manchester United neudržel dvoubrankové vedení a v Portu hrál 3:3. Vyrovnávací gól dal v nastaveném čase v oslabení.

Hložek je při chuti

Dvaadvacetiletý Hložek se v nedělním bundesligovém duelu s Brémami prosadil za Hoffenheim poprvé od srpnového příchodu z mistrovského Leverkusenu. Oproti utkání s Werderem, v němž jeho tým neudržel vedení 3:0 a v dlouhém oslabení prohrál 3:4, vedly jeho góly k triumfu.

Proti Dynamu ve 22. minutě zblízka přízemní střelou z vápna zužitkoval přihrávku Gendreye. Po hodině hry sparťanský odchovanec zvýšil poté, co si narazil míč s Kramaričem a vypálil přesně k tyči zpoza šestnáctky. Dvě trefy v jednom soutěžním utkání Hložek naposledy zaznamenal loni v prosinci proti Molde rovněž v Evropské lize.

Od 56. minuty nastoupil za německý celek i Pavel Kadeřábek. Další Čech David Jurásek se poprvé od červencové zlomeniny ruky v přípravě objevil alespoň na lavičce. Hoffenheim vytěžil z úvodních dvou zápasů čtyři body, ukrajinský celek nemá ani jeden.

Kuchta odehrál v dresu Midtjyllandu 60 minut. Dánské mužstvo porazilo Maccabi zásluhou Franculina, pojistku přidal v závěru Chilufya. Midtjylland si připsal už čtyři body. Izraelské mužstvo, jež kvůli válce v Pásmu Gazy hraje domácí zápasy v srbské metropoli, prohrálo v Evropské lize i podruhé.

Triumf Lyonu na Ibroxu proti Rangers zařídili Fofana a Lacazette, kteří dali po dvou gólech. Černý odehrál 69 minut. Jezdci nenavázali na úvodní vítězství v Malmö, naopak francouzský celek nezaváhal ani podruhé.

Anderlecht musel otáčet

Stoprocentní bilanci si drží i Anderlecht v součtu s první výhrou nad Ferencvárosem (také 2:1). V San Sebastianu prohrával od osmé minuty po trefě Marina, ještě v první půli však belgický celek otočil skóre, když se prosadili Vázquez a Leoni. Španělské mužstvo má jen bod.

Malmö, které v závěrečném předkole Ligy mistrů nestačilo na pražskou Spartu, vyhrálo v Baku nad Karabachem díky dvěma gólům Botheima. Úřadující vítěz švédské ligy si spravil náladu po úvodní domácí prohře s Rangers. Na konci ledna v Edenu bude posledním soupeřem Slavie v ligové fázi soutěže. Celek z Ázerbájdžánu je bez bodu.

PAOK podlehl soupeři Sparty z kvalifikace Ligy mistrů FCSB po trefě Birligey v dlouhém nastavení první půle. Hosté náskok udrželi, i když od 56. minuty hráli bez vyloučeného kapitána Olarua. Rumunské mužstvo je stoprocentní, PAOK prohrál i podruhé.

Bilbao se proti Alkmaaru prosadilo až mezi 72. a 85. minutou. Rozdílový gól vstřelil po asistenci mladšího bratra Nica Iňaki Williams. Španělský celek má čtyři body.

Besiktas ani napodruhé neuspěl

Frankfurt rozhodl o třech bodech na půdě Besiktase už v první půli, kdy skóroval dvakrát. Domácí Immobile mohl v úvodním dějství nepříznivý stav zkorigovat, jenže penaltu neproměnil. Besiktas dal jedinou branku až v závěrečném nastavení, která pouze zmírnila jeho druhou porážku v soutěži.

Fenerbahce v duelu s Twente zařídil bod v 71. minutě vyrovnávací brankou Tadič. Svěřenci trenéra Mourinha si připsali čtvrtý bod, nizozemský tým remizoval i podruhé.

Manchester United se trápí

Pro Manchester se v Portu vše vyvíjelo skvěle, po 20 minutách vedl po zásazích Rashforda a Höjlunda. Jenže pak snížil Pepé a ještě v první půli srovnal Omorodion, který pět minut po změně stran dokonal obrat. Hosty navíc oslabil v 81. minutě Fernandes, portugalský kapitán United uviděl červenou kartu i v nedělním ligovém duelu s Tottenhamem. Rudí ďáblové přesto v nastavení srovnali zásluhou střídajícího Maguirea. I tak nevyhráli čtvrtý soutěžní zápas po sobě a v Evropské lize remizovali i podruhé.

RFS Riga doma nečekaně remizovala s Galatasarayem 2:2 a má první body. Celé utkání strávil mezi náhradníky lotyšského týmu český obránce Petr Mareš.

Tottenham zvítězil na hřišti Ferencvárose 2:1 a je stoprocentní, navíc stále neinkasoval. Budapešťské mužstvo čeká na první bod.

Lazio Řím si poradilo s Nice 4:1 i díky dvěma zásahům Castellanose a má plný počet bodů. AS Řím překvapivě prohrál na stadionu švédského Elfsborgu 0:1 a získal zatím pouze bod. Olympiakos zdolal Bragu 3:0, dvakrát se trefil Kaabí.

Fotbalová Evropská liga – 2. kolo:

Ferencváros Budapešť – Tottenham 1:2 (0:1)

Branky: 90. B. Varga – 23. Sarr, 86. Johnson.

Hoffenheim – Dynamo Kyjev 2:0 (1:0)

Branky: 22. a 60. Hložek

Karabach – Malmö 1:2 (1:1)

Branky: 5. Juninho – 19. a 47. Botheim

Lazio Řím – Nice 4:1 (2:1)

Branky: 35. a 53. Castellanos, 20. Pedro, 65. Zaccagni z pen. – 41. Boga.

Maccabi Tel Aviv – Midtjylland 0:2 (0:1)

Branky: 39. Franculino, 89. Chilufya.

Olympiakos Pireus – Braga 3:0 (1:0)

Branky: 45. a 59. Kaabí, 53. Hezze.

San Sebastian – Anderlecht 1:2 (1:2)

Branky: 5. Marín – 29. Vázquez, 40. Leoni.

RFS Riga – Galatasaray Istanbul 2:2 (1:2)

Branky: 40. Ikaunieks, 55. Odišaria – 12. Mertens, 38. Akgün.

Bilbao – Alkmaar 2:0 (0:0)

Branky: 72. I. Williams, 85. Sancet.

Besiktas Istanbul – Eintracht Frankfurt 1:3 (0:2)

Branky: 90.+3 Masuaku – 19. Marmúš z pen., 22. Ebimbe, 82. Knauff.

Elfsborg – AS Řím 1:0 (1:0)

Branka: 44. Baidoo z pen.

FC Porto – Manchester United 3:3 (2:2)

Branky: 34. a 50. Omorodion, 27. Pepé – 7. Rashford, 20. Höjlund, 90.+1 Maguire. ČK: 81. Fernandes (Manchester).

PAOK Soluň – FCSB 0:1 (0:0)

Branka: 45.+8 Birligea. ČK: 56. Olaru (FCSB).

Glasgow Rangers – Lyon 1:4 (1:2)

Branky: 14. Lawrence – 10. a 55. Fofana, 19. a 45.+1 Lacazette.

Saint-Gilloise – Bödo/Glimt 0:0

Twente Enschede – Fenerbahce Istanbul 1:1 (1:0)

Branky: 29. Vlap – 71. Tadič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články