Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slávistky si letos LM nezahrají. Doma padly v prodloužení

Liga mistryň bude bez hráček pražské Slavie. Pražanky v odvetě závěrečného kola kvalifikace prohrály doma v Edenu s Galatasarayem Istanbul 1:2 po prodloužení. S tureckým klubem slaví historický postup reprezentační útočnice Andrea Stašková. Domácí tým se dostal do vedení v prvním poločase díky vlastnímu gólu Edy Karatasové. Po přestávce vyrovnala Arza Karabulutová a v prodloužení rozhodla střídající Nazlican Parlaková.

Tereza Krejčiříková ze Slavie
zdroj: ČTK / Profimedia

Slávistky usilovaly o třetí účast v hlavní fázi soutěže za sebou, z Turecka si z prvního utkání přivezly nadějnou remízu 2:2. Svěřenkyně trenéra Jiřího Vágnera byly posledním českým týmem v soutěži, Sparta neuspěla v prvním kole kvalifikace.

"Rozhodly začátky obou poločasů, nevstoupili jsme do nich úplně dobře. V prvním jsme se nastartovali až v 25. minutě, pak jsme byli lepší a byli jsme odměněni i brankou," řekl trenér Vágner. "Ve druhé půli jsme je pustili brzo do vyrovnání a to rozhodlo vývoj druhého poločasu. Holky dřely až do konce, za to jim patří dík. Udělali jsme si to těžké sami," uvedl kouč.

Domácí fotbalistky se dostaly do vedení díky šťastnému gólu. Růžičková z levé strany odcentrovala, její pobídku sice netrefila nabíhající Szewieczková, ale míč se od obránkyně Karatasové odrazil do sítě. Szewieczková pak ještě v závěru prvního poločasu trefila boční síť.

Turecký klub na začátku druhého poločasu vyrovnal. Karabulutová hlavou zblízka překonala brankářku Votíkovou. Hráčky Galatasaraye ožily a Stašková mohla otočit skóre, Votíková však tentokrát skvělým zákrokem svůj tým podržela. A když ji pak Stašková přece jen překonala, na brankové čáře gólmanku zastoupila domácí záložnice McLaughlinová a míč odvrátila. Votíková se vytáhla také proti střele Topcuové.

Muselo se tedy prodlužovat. Ve 100. minutě završil Galatasaray obrat skóre. Míč propadl za Bartovičovou k střídající Parlakové a ázerbájdžánská fotbalistka prostřelila Votíkovou. Zápas v Edenu sledovalo přes čtyři tisíce diváků.

"Byl to těžký zápas, ale věděly jsme, že to může jít do prodloužení, že to dokonce může jít do penalt. Bohužel jsme nerozhodly v základní hrací době, pak těch 30 minut už bolelo a bylo to nahoru dolů," uvedla Bartovičová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články