Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Blažíčková získala dva bronzy. Po individuálním také s družstvem v malorážce vleže

Veronika Blažíčková si pověsila na krk na juniorském mistrovství světa v Limě bronzovou medaili ve střelbě z malorážky vleže. Účastnice letošních olympijských her v Paříži zároveň pomohla ke stejné medaili v soutěži družstev, do níž se započítávaly ještě výsledky Kateřiny Mikulčíkové a Adély Zrůstové.

Veronika Blažíčková
zdroj: ČT sport autor: Hynek Roleček

Jednadvacetiletá Blažíčková nastřílela v šesti sériích 623,1 bodu a první českou individuální medaili v Peru vybojovala s náskokem desetiny bodu před čtvrtou Pernille Norovou-Wollovou z Norska. Ziskem 626,3 bodu zvítězila její krajanka Caroline Finnestad Lundová. Mikulčíková byla v této neolympijské disciplíně třináctá, Zrůstová a čtvrtá česká reprezentantka Barbora Dubská se seřadily na 16. a 17. pozici.

Soutěž družstev ovládly na základě součtu výsledků individuálního závodu Norky před Švýcarkami. České střelkyně braly bronz s pohodlným více než sedmibodovým náskokem před Polskem.

Blažíčková vybojovala v Limě už tři medaile, společně s Barborou Dubskou a Mikulčíkovou vyhrály ve světovém juniorském rekordu soutěž družstev v třípolohové malorážce. O čtvrtý český kov se postaraly Klára Ticháčková, Viktorie Šindlerová a Anna Miřejovská, jež získaly týmové stříbro ve sportovní pistoli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články