Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Nevím, jak to udělal, ale bylo to neuvěřitelné, hodnotil Keefe Markströmův zákrok hokejkou

New Jersey Devils zvládli v Praze vstup do nové sezony a k výhře 4:1 nad Buffalem Sabres v prvním klání v rámci Global Series přispěly výrazným způsobem nové posily. Zatímco o tři ze čtyř branek se postaraly nové tváře v poli, švédský brankář Jacob Markström předvedl spolehlivý výkon a navrch kouzelný zákrok.

O jediný gól dlouholetých Ďáblů se postaral švýcarský kapitán Nico Hischier, jenž zvyšoval na začátku druhé třetiny už na 3:0 pro New Jersey. O zbylé branky se ale podělili nově příchozí: Stefan Noesen, obránce Johnathan Kovacevic a do prázdné brány uzavřel výsledek Paul Cotter.

K prvnímu gólu celé sezony NHL vedla dobrá práce Ondřeje Paláta v útočném pásmu, po jehož forčekingu se dostali Devils na puk. "Myslím si, že Haulova i Lazarova řada nám hodně pomohly, gólově se prosadily. Měli jsme hodně jejich záběrů na videu, kde ukázaly přesně to, co jsme po nich požadovali. 'Pally' byl hodně vidět. Jeho lajna nám v úvodu u toho gólu hodně pomohla a bylo dobré vidět, že se chytil také Noesen," ocenil Keefe nejen třetí řadu ve složení Palát – Erik Haula – Noesen.

"Bylo to intenzivní utkání. První zápasy se snažíte hrát jednoduše, chcete se vyvarovat chyb. A takové bylo první utkání. Byla tam velká snaha z naší strany. Připravíme se na další zápas. Buffalo nám to bude chtít v odvetě vrátit, my na to ale budeme připraveni," řekl Hischier.

Na zápas dorazilo do pražské arény 16 913 diváků. "Byla to zábava. Už jsem to v minulosti říkal, že takové zápasy si zapamatujete do konce života. Vím, jak Češi hokej milují. Byl jsem tady na konci května (na mistrovství světa), takže s tím mám zkušenost. Byla to tehdy neuvěřitelná atmosféra a v odvetě čekám něco podobného," pochvaloval si Hischier zaplněnou pražskou kulisu.

Momentem zápasu byl vynikající zákrok Markströma, který za stavu 2:0 hokejkou ve vzduchu chytil jistý gól po střele Nicolase Aubeho-Kubela. "Měl jsem jen štěstí. Byla to dobrá chvíle pro to mít štěstí," reagoval skromně Markström na zásah aspirující zkraje nového ročníku na zákrok sezony.

"Nevím, jak to udělal, ale bylo to neuvěřitelné. Byl skvělý. Vyřešit brankoviště bylo v létě naší prioritou. Odehráli jsme dobrý zápas jako tým. 'Marky' nám pomohl, když bylo potřeba," hodnotil letní akvizici Devils nový trenér Sheldon Keefe.

"Je hodně soutěživý. Chce na sobě pracovat, chce vyhrávat. Je to zkušený gólman, ale nebere nic jako samozřejmost, hodně na sobě pracuje. Přišel k nám z určitého důvodu, chce vítězit. Má skvělou osobnost s dobrým charakterem," popsal Keefe Markströma, jenž přišel do klubu výměnou z Calgary.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články