Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Potrestal jsem sebe i tenhle skvělý tým, což mě mrzí nejvíc, řekl Barák po návratu

Bez vytáček přistoupil Antonín Barák ke svému selhání v rozhodujícím zápase skupiny na mistrovství Evropy s Tureckem, v němž byl po dvaceti minutách vyloučen. Po příletu fotbalové reprezentace do Prahy řekl, že se nechce vymlouvat na rozhodčího, protože obě žluté karty obdržel právem.

Antonín Barák skrývá tvář v dresu po obdržení červené karty v utkání s Tureckem
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Národní tým vpodvečer přistál v Praze. Na mužstvo čekalo pár fanoušků, hlavně mladých a dětí, hráči se jim podepisovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Poborský rozebral vyloučení Baráka a další fauly

Barák v utkání s Tureckem (1:2) zásadním způsobem oslabil mužstvo, v rychlém sledu dostal od rumunského rozhodčího Istvána Kovácse dvě žluté karty a byl vyloučen. "Beru to na sebe, nechci se vymlouvat na rozhodčího," citoval server iDNES.cz hráče, jehož kritizovali fotbaloví experti.

"Oba ty momenty byly posouzené správně. Já jsem to prostě nezvládl, udělal jsem chybu, kterou jsem potrestal sebe i tenhle skvělý tým, což mě mrzí nejvíc," zdůraznil devětadvacetiletý tvořivý záložník.

Úvodní žlutou kartu dostal v 11. minutě za držení, další pak za hrubé došlápnutí na soupeře. "První karta byla naprosto zbytečná, to byla moje veliká chyba. Vůbec jsem po tom hráči neměl sahat. I když rozhodčí mi domlouval a kartu mi dal až po chvilce, byla zasloužená. Ten druhý moment už vyplynul ze hry. To byl mžik, tam už jsem na to nějak zareagovat nemohl," prohlásil Barák.

Odmítl, že by byl v zápase přemotivovaný poté, co kvůli doznívající lehké viróze v druhém utkání na turnaji při remíze 1:1 s Gruzií naskočil až jako střídající. "Cítil jsem se výborně nastavený, cítil jsem i skvělou energii z týmu. Ale bohužel jsem udělal tu chybu, která mě opravdu mrzí. Ale nemyslím si, že by to ovlivnily nějaké události před zápasem," řekl Barák.

Trenér Ivan Hašek jej vrátil do národního mužstva poté, co jej jeho předchůdce Jaroslav Šilhavý přestal povolávat kvůli údajnému porušení týmových pravidel. "Tohle bych vůbec do toho nemíchal, jestli ho někdo vyřadil, nevyřadil. Vybrali jsme nejlepší hráče, které jsme měli k dispozici. Tonda je kreativní, což jsme v tom zápase potřebovali," podotkl Hašek.

O své budoucnosti v reprezentaci nechtěl Barák příliš spekulovat. "S panem Haškem jsme o tom trochu mluvili, ale ještě tomu necháme odstup. Určitě se k tomu vrátíme. Teď je to hodně bolestivé pro všechny. Vím, co jsem udělal, a hrozně mě to mrzí," řekl Barák. "Záleží především na výkonnosti. Co se týče chování, tak jsme s žádným hráčem neměli žádný problém," doplnil Hašek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články