Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šéf českého fotbalu Fousek: Už jsme viděli lepší výkon rozhodčích

Česká reprezentace nesplnila stanovený cíl postoupit na mistrovství Evropy ze skupiny. Podle předsedy Fotbalové asociace ČR Petra Fouska bude muset působení týmu v Německu projít zevrubnou analýzou, jejíž znění by mělo být známo v srpnu. V rozhovoru pro ČT sport Fousek také řekl, že už viděl lepší výkon rozhodčích než ten, který předvedl v utkání s Tureckem Rumun Kovács.

"Naší ambicí bylo postoupit ze skupiny, to jsme neskrývali, mnohokrát jsme to deklarovali. Nepodařilo se nám udělat tolik bodů, to rozhoduje. Výkony byly lepší než výsledky, ale to samozřejmě takhle ve fotbale chodí," řekl Fousek.

Výkon národního týmu projde podrobným zkoumáním. "Určitě to budeme analyzovat, v srpnu na programu výkonného výboru bude vyhodnocení Eura, v každém případě to je na pořadu."

Už se příliš nechtěl vracet ke špatné komunikaci FAČR ohledně zranění Michala Sadílka na tříkolce před startem ME.

"Myslím, že tyhle věci jsou samozřejmě zastíněné tím, že si musíme položit otázku, proč jsme neudělali víc bodů. Výkon s Gruzií byl dominantní, proti Turecku se hráči pokusili o heroický výkon. Je potřeba si tohle zanalyzovat," doplnil Fousek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Turecko

Sám kapitán Tomáš Souček hovořil o tom, že rumunský sudí se chtěl stát mužem zápasu. "Byl namyšlený tak, že se nechtěl bavit. Správní rozhodčí mají být ti, kteří nejsou vidět. Tady ten rozhodčí chtěl být muž zápasu, to nás mrzí."

Fousek si ale nemyslí, že vliv české asociace na UEFA i v souvislostí delegování Rumuna s maďarskými kořeny, který byl v tu chvíli ve střetu zájmů kvůli postupové matematice dalších reprezentací, již není takový, jako dříve. 

"V každém případě rozhodčí celkově na turnaji měli dobrý start, pak se objevila celá řada záležitostí v jiných zápasech, které byly kritizovány našimi soupeři. My se musíme soustředit sami na sebe, takže tohle bych komentovat nechtěl, ale už jsme viděli lepší výkony rozhodčích," prohlásil člen výkonného výboru UEFA Fousek, jehož poté ve vysílání zkritizoval bývalý manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Je nám líto, video expirovalo.
Pešír: I předseda Fousek by si měl sáhnout do svědomí

"Tonda Barák má v těchto zápasech ukázat zkušenost. Když jsme byli u rozhodnutí, že Tonda nebude s námi jezdit, tak u toho seděl předseda Fousek, který je za mě šéf nároďáku. A on byl u toho, když řekl, že je to správné rozhodnutí a Tonda tam nebude," řekl Pešír.

A hned navázal: "Přijde nový trenér – a on se podepíše pod to, že je Tonda zpátky a oni mu dají roli lídra. Za mě je to špatně, neměla by se vztahovat kritika jen na hráče a trenéra, ale i předseda by si měl sáhnout do svědomí," uvedl Pešír k faktu, kdy Barák i kvůli přemotivovanosti musel po červené kartě už ve 20. minutě ze hřiště."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články