Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Nekompromisní Poborský: Chybí nám kvalita. V individuálních dovednostech jsme byli nejhorší ve skupině

Z výkonu českého týmu na Euru byl zklamán bývalý reprezentant Karel Poborský. Nynější expert a spolukomentátor ČT sport po prohře s Tureckem a konci na mistrovství Evropy řekl, že reprezentaci chybí zejména individuální kvalita. Zkritizoval také přístup Antonína Baráka, který byl v polovině prvního poločasu vyloučen.

"Prostě tohle je neúspěch. Asi by bylo špatně, kdybychom si začali lhát, že není. Je. V herním projevu propadáme individuálně," řekl Poborský.

"My máme jednoho hráče Matěje Juráska, v podstatě skoro nejmladšího, který tam je. Ten je schopen přejít přes hráče, přes dva, ve sprintu udělat kličku do obou stran, ale pohříchu to je skoro jediný hráč, které tam je, který se takhle prezentuje," nebral si Poborský servítky.

Češi odjeli z Eura s jediným bodem v tabulce, do osmifinále prošli dokonce i Gruzínci, kteří si na ME odbyli svoji historickou premiéru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Turecko

"V individuálních dovednostech jsme byli vlastně ve skupině asi nejhorší. Když se to pak sečte, ono je hezký si říkat, že máme smůlu, že máme deset gólovek. Ale to už pak není smůla, to už nám chybí kvalita," řekl bývalý hráč Manchesteru United.

Utkání ovlivnila druhá žlutá karta ze 20. minuty, kterou udělil rumunský sudí Kovács během chvíle Antonínu Barákovi. Tým Ivana Haška musel brzy do deseti. 

"Naprosté ovlivnění celého zápasu. Nečekal jsem žluté karty, ale prostě Tonda takový fotbal hraje. Nevím, jestli vůbec tenhle post je pro něj. Chybí tam dynamika, rychlost, dopadlo to tak, jak to dopadnout skoro muselo. Turci si ho pohlídali," pokračoval Poborský.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalous: Rozhodčí za mě zápas nezvládl. Mělo se rozhodnout s Gruzií

"Celé to do toho zapadá. Nechci na něj nasazovat. Ale když vidíme ty tiskovky, kdy bude hrát, pak horečka, pak přitom střídá, pak jde znovu na tiskovku, kde řekne, že byl připraven, ale doktor mu to nedoporučil..." vypočítával Poborský.

"Nechápu, že mu do té komunikace někdo nehodil vidle z realizáku. No a teď se stane tohle, jak kdyby tomu šel trochu naproti, a bohužel ho to trochu doběhlo," doplnil k záložníkovi Fiorentiny, jehož minulý trenérský štáb v čele s Jaroslavem Šilhavým odstavil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články