Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Kvaracchelija zajistil Neapoli tři body. Fiorentina vyhrála poprvé venku a stálo to za to

Neapol zvítězila v 8. kole italské ligy v Empoli 1:0 a po třetí výhře v řadě si upevnila vedení v tabulce. O třech bodech pro hosty rozhodl gruzínský útočník Chviča Kvaracchelija z pokutového kopu. Fiorentina vyhrála poprvé v sezoně na hřišti soupeře a hned výrazně – Lecce porazila 6:0. Poslední nováček z Benátek prohrál už šestý zápas, tentokrát na svém stadionu s Bergamem 0:2. 

Chviča Kvaracchelija v utkání s Empoli
zdroj: Reuters autor: Jennifer Lorenzini

Empoli v minulé sezoně vyhrálo oba vzájemné zápasy, ale Neapol je úplně jiným týmem než tehdy, kdy obsadila až desáté místo.

Od příchodu trenéra Conteho prohrála jen v úvodním kole ve Veroně, od té doby ztratila v sedmi zápasech pouze dva body za bezbrankovou remízu na hřišti Juventusu Turín.

V Empoli si dlouho nedokázala vytvořit větší šanci, až jí ji nabídl faulem v šestnáctce domácí Anjorin. Kvaracchelija penaltu bezpečně proměnil.

Počkal si na pohyb brankáře Vásqueze a poslal míč do středu branky. Pro Empoli to byla první domácí porážka v sezoně po třech remízách, pro Kvaraccheliju čtvrtý gól.

Fiorentina oslavila v Lecce první vítězství na hřištích soupeřů od začátku sezony a hned 6:0, což je vyrovnání její rekordní venkovní výhry v lize z roku 1959. A dokázala to i bez islandského kanonýra Gudmundssona, který si hned v úvodu zápasu poranil stehenní sval.

Po dvou gólech dali Cataldi a Colpani a pro oba to byly první ligové branky po letních přestupech z Lazia a Monzy. Cataldi při svém druhém gólu z přímého kopu nevypadal jako fotbalista, který za šest posledních sezon dal dohromady pět branek.

Rozhodnuto bylo už do přestávky, neboť domácí vedle tří inkasovaných gólů ještě přišli o vyloučeného Galla. Pro Lecce to byla čtvrtá prohra v řadě včetně vyřazení z poháru druholigovým Sassuolem bez vstřeleného gólu. V tomto kalendářním roce už v 17 zápasech v Serii A nedalo gól, což je negativní rekord pěti nejsledovanějších evropských lig.

Poslední Benátky se těžko vyrovnávají s rolí nováčka, Atalanta Bergamo jim připravila už šestou porážku. Hosté výhrou 2:0 potvrdili, že mají nejproduktivnější útok v soutěži. Největší zásluhu na tom má Retegui, který dnes na první gól přihrál Chorvatu Pašaličovi a druhý dal sám. S osmi zásahy tak vede tabulku střelců. Italský reprezentant už má na kontě o jednu branku víc než za celou minulou sezonu v Janově.

Utkání plné zvratů se šťastným koncem pro domácí viděli diváci v Cagliari a slavili výhru nad Turínem 3:2. V předchozích sedmi kolech dal tým ze Sardinie jen pět branek, teď v jednom utkání tři, i když ta třetí a rozhodující byla vlastní. Turín prohrál třetí zápas za sebou, pokaždé 2:3 a z prvního místa po pěti kolech se propadl na deváté.

Italská fotbalová liga – 8. kolo:

Empoli – Neapol 0:1 (63. Kvaracchelija z pen.), Empoli  Neapol 0:1 (63. Kvaracchelija z pen.), Lecce  Fiorentina 0:6 (20. a 45. Cataldi, 34. a 54. Colpani, 61. Beltran, 72. Parisi), Benátky  Bergamo 0:2 (7. Pašalič, 47. Retegui), Cagliari  FC Turín 3:2 (38. Viola, 74. Polomino, 78. vlastní Coco – 41. Sanabria, 56. Linetty).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články