Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
World Triathlon Championship Series 2024

Lehečka prohrál s Bautistou a druhý titul kariéry v Antverpách nezískal

Jiří Lehečka titul na turnaji v Antverpách nezískal. Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi prohrál ve finále se Španělem Robertem Bautistou 5:7, 1:6. Ani Patrik Rikl a Petr Nouza svůj finálový debut ve Stockholmu v zisk titulu neproměnili. Česká dvojice podlehla prvnímu nasazenému finsko-britskému páru Harri Heliövaara, Henry Patten 5:7, 3:6.

Jiří Lehečka
zdroj: Belga Press autor: Jasper Jacobs

Čtvrtfinalista loňského Australian Open Lehečka, který plnil roli nasazené pětky, nevyužil šanci získat druhý titul v kariéře.

Dosud triumfoval na lednovém turnaji v australském Adelaide. Ve finále bojoval neúspěšně také vloni v americkém Winston-Salemu.

Lehečka prohrál s o čtrnáct let starším Bautistou čtvrtý z pěti vzájemných zápasů. Nenavázal proti němu na tři týdny staré vítězství z Pekingu. Letos na španělského protivníka nestačil také ve skupinové fázi Davisova poháru.

"Je skvělé být zase ve finále. Zvláště po tak složité sezoně, kterou jsem letos měl. Dostal jsem se z těžkého zranění. Dnešní finále jsem si moc užil," řekl v rozhovoru na kurtu Lehečka. "Gratuluji také Robertovi. Ne že by to pro mě bylo skvělé, jak hrál, ale myslím, že všem ostatním se to muselo líbit. Zasloužil si vyhrát," doplnil.

Svěřenci trenéra Michala Navrátila, který laboroval během sezony s únavovou zlomeninou bederního obratle, nepomohlo ani 21 vítězných míčů a 12 es. Doplatil na 15 nevynucených chyb, Bautista jich zaznamenal jen pět.

I přes dnešní porážku si Lehečka polepší v žebříčku ATP o pět příček na 28. místo. Měl by se zařadit hned za krajana Tomáše Macháče (27.).

Lehečka přišel v utkání o servis jako první, manko brejku nabral ve čtvrté hře. Přestože za stavu 3:5 nedovolil Bautistovi set dopodávat, ve 12. gamu přišel o servis znovu a ztratil první sadu.

Ani ve druhém setu nedokázal Lehečka dostat soupeře pod tlak. Ve druhé hře přišel o servis a od stavu 1:3 už neuhrál ani game. Bautista využil hned první mečbol a po hodině a 16 minutách slavil 12. titul v kariéře.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lehečka titul v Antverpách nezískal, ve finále prohrál s Bautistou

Rikl a Nouza ve Stockholmu premiérový titul nezískali

Pro pětadvacetiletého Rikla i o rok staršího Nouzu byl už postup do stockholmského finále kariérním úspěchem, dosud si o titul zahráli pouze na nižších úrovních.

Pětatřicetiletý Heliövaara získal na okruhu ATP Tour už osmý deblový titul a čtvrtý letošní. Všechny trofeje v této sezoně slavil s osmadvacetiletým Pattenem, s nímž vytvořil úspěšný tandem.

Čtvrtý titul v kariéře a třetí letošní získal ve dvouhře Tommy Paul. Čtvrtý nasazený Američan, jenž ve Stockholmu slavil v roce 2021 premiérový triumf, porazil ve finále turnajovou trojku Bulhara Grigora Dimitrova 6:4, 6:3.

Chačanov uspěl i v druhém letošním finále

Třetí nasazený Karen Chačanov na turnaji v Almaty porazil Kanaďana Gabriela Dialla 6:2, 5:7, 6:3 a navázal na triumf v Dauhá, kde o trofej bojoval s dalším debutantem Jakubem Menšíkem.

Proti Diallovi, který si finále na okruhu ATP zahrál poprvé, ruský tenista set a půl jasně dominoval. První získal za 33 minut a ve druhém šel po brejku do vedení 3:1.

Třiadvacetiletý Kanaďan dokázal vyrovnat a vynutit si třetí set, v něm už ale favorit větší komplikace nepřipustil. Za stavu 5:2 sice ještě nedokázal zápas dopodávat, v dalším gamu na příjmu už však proměnil první mečbol.

Diallo se navzdory finálové porážce posune v novém vydání světového žebříčku poprvé v kariéře do první stovky. Aktuálně mu patří 118. pozice.

Kasatkinová zdolala v ruském finále v Ning-po Andrejevovou

Darja Kasatkinová získala na turnaji v Ning-po osmý titul na okruhu WTA. Pátá nasazená hráčka porazila v ruském finále sedmnáctiletou Mirru Andrejevovou 6:0, 4:6, 6:4 a navázala na letošní triumf v Eastbourne.

Sedmadvacetiletá Kasatkinová nedala v úvodu mladší krajance šanci a vyhrála prvních sedm gamů. Andrejevová, které postup do finále usnadnily skreče Barbory Krejčíkové a Karolíny Muchové, se prosadila teprve za stavu 0:1 v druhém setu.

Díky třem brejkbolům vyrovnala Andrejevová utkání na 1:1, vynutila si třetí set a šla v něm do vedení. Náskok 3:0 ale neudržela. Kasatkinová pěti gamy v řadě vývoj otočila. Po necelých dvou hodinách pak proměnila první mečbol.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články