Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
World Triathlon Championship Series 2024

Matelová se dočkala. S Balážovou jsou mistryněmi Evropy

Dlouhé čekání na evropský kov je u konce. Hana Matelová se Slovenkou Barborou Balážovou porazily obhájkyně titulu domácí Sofii Polcanovou a Bernadette Szöcsovou z Rumunska 3:2 a na mistrovství Evropy v Linci dosáhly na titul ve čtyřhře.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Matelová je evropskou šampionkou ve čtyřhře

Čtyřiatřicetiletá Matelová získala jubilejní desáté evropské zlato pro český stolní tenis a první od triumfu Jindřicha Panského s Marií Hrachovou ve smíšené čtyřhře v roce 1986. V ženském deblu slavily titul naposledy Marta Lužová s Jitkou Karlíkovou před 56 lety.

Matelová s Balážovou získaly první set 11:7, ale druhý stejným poměrem ztratily. Ve třetím sice přišly o vedení 9:6, ale nakonec uspěly 11:9. Ve čtvrté sadě vedla česko-slovenská dvojice 3:1, ale Polcanová se Szöcsovou si vzaly oddychový čas, skóre otočily a vynutily si rozhodující set.

Do něj měly Matelová s Balážovou raketový vstup a ujaly se vedení 8:2. Polcanová se Szöcsovou, které proti sobě nastoupí ve finále dvouhry, dokázaly snížit na 6:8, ale Matelová s Balážovou odskočily na 10:6 a zápas vzápětí ukončily hned prvním mečbolem.

Pro Matelovou s o dva roky mladší Balážovou je zlato největším společným úspěchem. Jejich maximem dosud byla pátá místa z mistrovství Evropy v letech 2015, 2016 a 2022. Jedna výhra je dělila od cenného kovu i loni na světovém šampionátu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články