Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Navrátilec Pulpán pomohl dvěma góly proti Olomouci ukončit sérii plzeňských porážek

K vytoužené výhře po šestizápasové sérii porážek dovedl Plzeň proti Olomouci překvapivý hrdina Lukáš Pulpán. Devětatřicetiletý plzeňský odchovanec naskočil do své extraligové premiéry v této sezoně kvůli marodce v zadních řadách Indiánů jako host z prvoligového Sokolova a dvěma góly pomohl k obratu proti Kohoutům na konečných 3:2.

Lukáš Pulpán
zdroj: x.com/HC_Plzen

"Užil jsme si to moc. Už když jsem šel na led, tak jsem měl trochu slzy v očích. Děti byly nadšené, že budu hrát za Plzeň. Ani jsem si už nepředstavoval, že bych tady někdy mohl hrát, a ty dva góly jsou jen třešnička na dortu," řekl zkušený bek, jenž v sobotu ještě nastoupil v barvách Sokolova proti Kolínu.

"Před zápasem si mě zavolali trenéři, že volal (generální manažer Plzně) Martin Straka, jestli bych nepomohl Plzni kvůli marodce. Hned jsem věděl, že když se budu cítit po zápase dobře, tak Plzni rád pomůžu. Je pro mě čest za ni vždy nastoupit," popsal Pulpán rychlý přesun mezi Indiány, v jejichž barvách mezi lety 2014 a 2020 působil.

Uplynulé čtyři ročníky nastupoval za hlavního plzeňského rivala Karlovy Vary, přesto bylo přijetí fanoušků příznivé, navíc je potěšil dvěma trefami.

"Chtěl jsem hlavně pomoci, aby se to nakoplo. Na spoluhráčích je vidět, že mají po každém obdrženém gólu hlavy dolů z kupících se porážek. Nehráli jsme špatně, ale nedali jsme první gól. Tvrdou prací jsme to otočili," řekl Pulpán, jenž poprvé skóroval ze samostatného úniku ve 34. minutě.

"Hned jak jsem najížděl, tak jsem už věděl, že budu střílet na lapačku, protože vím, že Sedlo (Sedláček) je hrozně rychlý dole. Podařilo se mi to trefit nahoru," komentoval povedenou střelu pouhých 173 centimetrů vysoký bek, který nakonec zaznamenal v čase 55:28 také vítězný gól.

"Tam jsem ani nikoho neviděl v dobré pozici na střelu, jen jednoho spoluhráče před bránou. Nechtěl jsem ztratit puk, zkusil jsem to nahodit a se štěstím se to tam odrazilo," skromně popisoval muž s 656 starty v extralize rozhodující moment celého zápasu.

Jak bude jeho obnovené plzeňské angažmá pokračovat, zatím hráč s číslem 70 netuší. "Jak to bude dál, to popravdě nevím. Ještě jsem tady s trenéry nemluvil. Už mám nějaký věk. Když to bude v mých silách, tak klukům rád pomůžu. Cítil jsem se dobře, ale zítra hraji taky, tak uvidíme, jak to na mě dolehne. Pro mě to byl hodně šťastný zápas a já jsem za to jenom rád," radoval se Pulpán, jehož děti hrají v mládeži Indiánů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články