Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hložek pomohl Hoffenheimu konečně zvítězit, u výhry Leverkusenu byl i Schick

Po pěti zápasech se dočkali výhry v Bundeslize fotbalisté Hoffenheimu. V 7. kole porazili Bochum 3:1 a do 80. minuty se na tom podílel český reprezentant Adam Hložek. U výhry Mönchngladbachu nad Heidenheimem 3:2 byl v závěru zápasu i střídající Tomáš Čvančara. Harry Kane hattrickem řídil vítězství Bayernu nad Stuttgartem 4:0. Mnichovský tým vede tabulku o skóre před Lipskem, které vyhrálo 2:0 v Mohuči.

Boniface dává vítězný gól Leverkusenu
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbac

Hoffenheim, v jehož sestavě nebyli pro zranění David Jurásek a Pavel Kadeřábek, otevřel skóre v 11. minutě. Pátý ligový gól v sezoně dal Kramarič. Druhou branku domácích vstřelil v 65. minutě Bülter.

O 11 minut později snížil střídající Gamboa a dvě minuty před koncem dostali hosté dokonce výhodu pokutového kopu, ale při jeho exekuci selhal Daschner.

V nastavení ještě pojistil domácí úspěch bosenský útočník Tabakovič, jenž v 80. minutě nahradil Hložka a trefil se poprvé v sezoně.

Bochum stále čeká na první ligové vítězství a s jedním bodem je poslední. Hoffenheim poskočil na 14. místo.

Bayern se proti Stuttgartu už od osmé minuty musel obejít bez zraněného Pavloviče. Skóre se změnilo až 12 minut po změně stran. Domácí kanonýr Kane nejprve v 57. minutě střelou ze střední vzdálenosti otevřel skóre a hned za čtyři minuty zvýšil na 2:0.

Hattrick kapitán anglického národního týmu dovršil deset minut před koncem. S osmi brankami v ročníku se osamostatnil na druhém místě střelecké tabulky.

Asistenci na Kaneovu první trefu si připsal záložník Kimmich, jenž nastoupil ke 400. utkání v dresu Bayernu. Kimmichův mateřský klub Stuttgart potřetí v řadě ztratil a spadl na deváté místo.

Leverkusen mohl jít proti Frankfurtu do vedení už v deváté minutě, ale penaltu nařízenou za faul na Adlího Boniface neproměnil a o sedm minut později se radovali hosté.

Eintracht po faulu na Marmúše rovněž zahrával pokutový kop a sám faulovaný hráč se na rozdíl od Boniface nemýlil. Pětadvacetiletý Egypťan se prosadil už podeváté v sezoně.

Bayer odpověděl ve 25. minutě, kdy se po pohledné kombinaci trefil Andrich. Domácí útočník Boniface své zaváhání odčinil v 72. minutě, když se jako první dostal ve vápně k tečovanému centru z pravé strany a hlavou rozhodl.

Lipsko o svém vítězství 2:0 v Mohuči rozhodlo dvěma góly v prvním poločase. První dvacetiminutovku uzavřel gólem Simons a osm minut před pauzou se trefil Orbán.

Freiburg po brankách Grifa, Lienharta a Güntera z prvního poločasu doma porazil Augsburg 3:1. Za hosty ve druhém poločase jen mírnil porážku Tietz.

Mönchengladbach doma přehrál Heidenheim 3:2 i díky dvěma brankám útočníka Kleindiensta. Tomáš Čvančara do hry naskočil v 81. minutě za rozhodnutého stavu.

Německá fotbalová liga – 7. kolo:

Freiburg – Augsburg 3:1 (34. Grifo, 37. Lienhart, 45.+1 Günter – 65. Tietz), Hoffenheim – Bochum 3:1 (11. Kramarič, 65. Bülter, 90.+4 Tabakovič – 76. Gamboa), Leverkusen – Frankfurt 2:1 (25. Andrich, 72. Boniface – 16. Marmúš z pen.), Mohuč – Lipsko 0:2 (20. Simons, 37. Orbán), Mönchengladbach – Heidenheim 3:2 (62. a 75. z pen. Kleindienst, 22. Itakura – 12. Scienza, 80. Pieringer z pen.), Bayern – Stuttgart 4:0 (57., 61. a 80. Kane, 89. Coman).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články