Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Juventus porazil Lazio a dotáhl se na vedoucí Neapol, vyhrálo i AC Milán

Fotbalisté Juventusu v 8. kole italské ligy využili dlouhé přesilovky, kterou jim nabídlo Lazio, a vyhráli 1:0. Bodově se tak dotáhli na vedoucí Neapol, která má ale zápas k dobru. Nelehkou úlohu si pro sebe připravili hráči AC Milán v utkání proti Udine. Sice se již ve třinácté minutě dostali do vedení, ale od třinácté minuty hráli v deseti. Nakonec však těsný náskok ubránili a berou plný bodový příděl.

Utkání Juventus – Lazio
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Lazio už ve 24. minutě přišlo o vyloučeného obránce Romagnoliho, jenž faulem zastavil vyloženou šanci Kalulua.

Juventus se zbytek zápasu snažil prolomit obranu hostů, ale podařilo se mu to až pět minut před koncem, a to za přispění obránce Lazia Gily, jenž do vlastní branky srazil centr z levé strany.

Stará dáma v lize dosud neprohrála a zatím jen jednou inkasovala, čímž po osmi kolech překonala vlastní rekord z let 1966, 1986, 2004 a 2005.

V Miláně padla jediná branka ve 13. minutě, kdy svou první ligovou brankou v sezoně vstřelil Nigerijec Chukwueze. První půlhodinu zápasu uzavřelo vyloučení domácího záložníka Reijnderse, jenž fauloval Lovriče postupujícího na branku.

Hlavní sudí své rozhodnutí nezměnil ani po doporučení k přezkoumání situace od videorozhodčího. V první nastavené minutě VAR odvolal branku Ehizibueho pro ofsajd.

V 77. minutě přišli Rossoneri také o útočníka Abrahama, jenž byl tou dobou na hřišti necelých pět minut a musel střídat vinou zranění ramene.

Dlouhý tlak hostů vyústil ve čtvrté minutě nastavení v Kabaseleho trefu, kterou opět VAR neuznal pro ofsajd. Milán se v neúplné tabulce posunul na čtvrté místo, Udine se propadlo na šestou příčku.

Italská fotbalová liga – 8. kolo:

Como  Parma 1:1 (45. Paz  20. Bonny), FC Janov  Boloňa 2:2 (73. a 85. Pinamonti  37. Orsolini, 56. Odgaard), AC Milán  Udine 1:0 (13. Chukwueze).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články