Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
World Triathlon Championship Series 2024

SESTŘIH: Baník ovládl duel nováčkovských rezerv druhé ligy se Slavií

Fotbalisté Baníku posilnění o ligové hráče vykradli Radotín, a odskočili tak v Národní lize ze sestupové pozice. Naopak pražský celek potřetí v řadě v soutěži nezvítězil. Ostravskou výhru 3:1 ve druhém poločase zpečetil Michal Fukala. Za Slavii se prosadil pouze kosovský reprezentant Elmedin Rama.

Baník poslal do vedení proti Slavii Jackuliak. Vyrovnání obstaral Rama, ale Komljenovic rychle vrátil svému týmu náskok. Triumf hostů potvrdil po změně stran Fukala. Slezané vyhráli druhé z posledních tří kol a opustili dno tabulky. Slavia nezvítězila v šesti ze sedmi kol a je devátá.

Ostrava se tak bodově dotáhla na Spartu, ta vedla v Olomouci od 16. minuty, jenže vzápětí ji vyloučením oslabil Horák. Sigma zužitkovala početní výhodu už v první půli, v němž dokonala obrat. O něj se postarali Pospíšil se Šínem, pojistku přidal Ikugar. Hanáci vyhráli po dvou kolech a jsou pátí o bod za Žižkovem. Pražané nezvítězili ve třetím z posledních čtyř kol a z 12. příčky je jen tři body dělí od sestupových míst.

Na poslední příčku se po porážce 2:4 na Žižkově posunuli trápící se fotbalisté Brna. První poločas na Žižkově přinesl dvě branky na obou stranách, o něž se postarali dva střelci. Hosty poslal do vedení Potočný, který pak v závěru úvodního dějství odpověděl na dvě Necidovy trefy.

Na branku domácích z 73. minuty však Zbrojovka už nezareagovala. Gól byl původně připsán opět Necidovi, bývalý český reprezentant se ale hattricku nedočkal, jelikož nakonec šlo o Štěpánkův vlastní gól. Necid nastřílel v soutěži už 11 gólů a suverénně vede tabulku střelců. Vítězství Pražanů pojistil střídající Gembický.

Viktoria vyhrála tři z posledních čtyř kol a pokaždé při tom nastřílela minimálně čtyři branky. S 26 góly má spolu s Chrudimí nejlepší útok soutěže. Na třetí Vyškov ztrácí tři body. Na druhé straně trápení Zbrojovky pokračuje, ve druhé lize nezvítězila poosmé v řadě a vinou horšího skóre je poslední za Varnsdorfem.

Výsledky 13. kola druhé fotbalové ligy

Žižkov – Brno 4:2 (2:2)
Branky: 20. a 30. Necid, 73. vlastní Štěpánek, 85. Gembický – 17. a 42. Potočný. Rozhodčí: Orel – Mokrusch, Kotalík. ŽK: Sodoma – Potočný, Texl. Diváci: 2088.

Slavia Praha B – Ostrava B 1:3 (1:2)
Branky: 14. Rama – 8. Jackuliak, 20. Komljenovic, 64. Fukala. Rozhodčí: Volek - Žurovec, Cichra. ŽK: Sy, Trédl – Jackuliak, Komljenovic, Fomba. Diváci: 624.

Olomouc B – Sparta Praha B 3:1 (2:1)
Branky: 36. Pospíšil, 42. Šíp, 56. Ikugar – 16. Michl. Rozhodčí: Opočenský - Kotík, Dresler. ŽK: Dohnálek – Večerka, Novák, Šiler. ČK: 17. Horák (Sparta). Diváci: 298

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články