Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

SOUHRN 33. KOLA: Bílek se dočkal a Plzeň míří do Evropy, Příbram srazily Pardubice dolů

Předposlední kolo fotbalové ligy už narovnalo většinu otazníků. Druhé místo udržela Sparta, která ukončila úspěšnou sérii Bohemians a vyhrála v Ďolíčku 2:1. Třetí místo tak patří Jablonci, jenž remizoval s mistrem ze Slavie 1:1. Poslední pohárovou pozici drží pátá Plzeň, kterou mohou ohrozit ještě Liberec a Pardubice, ale týmu, který pod novým koučem Michalem Bílkem poprvé vyhrál a porazil 4:0 Ostravu, stačí k jistotě bod v posledním kole na stadionu poslední Opavy.

Radost hráčů Plzně
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Bohemians - Sparta 1:2

Na deseti zápasech bez porážky skončila série fotbalistů Bohemians. Tu ukončila Sparta. Její hráči navázali na tři předešlé výhry a vítězstvím 2:1 si zajistily druhé místo v tabulce a předkolo Ligy mistrů. Fotbalisté Bohemians dokázali odpovědět na gól Juliše trefou Puškáče, ale na branku Pavelky už odpovědět nestihli.

Jablonec - Slavia 1:1

Slavia bez reprezentantů, kterým dal trenér Trpišovský na žádost reprezentačního kouče volno, dokázala uhrát v Jablonci bod. Domácí bojovali ještě na dálku se Spartou o druhé místo, ale nyní, po remíze 1:1, už mají jistotu třetí příčky a účast v boji o Evropskou ligu. 

Příbram - Pardubice 0:1

Boj o život a o Evropu. Zápas o naději Příbram prohrála gólem z penalty už ve druhé minutě a nováček z Pardubic tak stále drží naději na páté místo a tím i účast v předkole Konferenční ligy. Zatímco v Příbrami se už musejí chystat na druhou ligu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy zápasu Plzeň – Ostrava

Plzeň - Ostrava 4:0

Oba týmy hnala touha po cestě do Evropy. Páté místo, poslední, které tuto šanci dává, ale udržela s přehledem Plzeň. Ta potvrdila dobrý výkon, který její hráči předvedli ve finále poháru se Slavií a převahu potvrdili i góly. Trefili se postupně Hejda, Brabec, Ondrášek a Balua a předkolo Konferenční ligy je blízko, protože v posledním kole jede Plzeň na stadion sestupující Opavy a stačí jí bod. Trenér Bílek se dočkal první výhry u týmu. Baník Ostrava toho tentokrát moc nepředvedl. 

Karviná - Teplice 2:0

S cílem uhrát aspoň remízu a tím si definitivně zajistit účast v příštím ročníku první ligy přijeli fotbalisté Teplic do Karviné, která už hrála jen o výsledek, protože je v klidné části tabulky. Jenže Čemlík a Herc byli proti a domácí vyhráli 2:0. Teplicím však zachránila první ligu výhra Pardubic v Příbrami.

Olomouc - Mladá Boleslav 0:3

Hrálo se už jen o body, které nikoho nikam neposunou. Olomouc v minulém kole ukončila po šesti zápasech čekání na výhru, ale Mladá Boleslav dokázala, že se zvedá, a zvítězila s přehledem góly Klímy, Drchala a Škody. Vyhrála tak třetí z posledních čtyř zápasů. Olomouc dohráva zápas bez vyloučeného Fialy.

Zlín - Liberec 0:0

Liberec hraje o páté místo, které znamená předkolo Konferenční ligy, ale ve Zlíně vyhrát nedokázal. Na branku tu čekal omezený počet diváků marně. Liberec tak zůstal šestý, tři body za Plzní. Zlín hrál už jen o prestiž a sérii zápasů bez vítězství protáhl třetí remízou na deset.

Brno - Opava 4:1

Dva góly Hladíka a dva Růska rozhodly zápas, v němž už se hrálo jen o prestiž. Oba celky už totiž mají jistý sestup do druhé ligy, a tak už nebylo o co jiného hrát. Domácí v utkání potvrdili, že jsou v tabulce přece jen zaslouženě o příčku výš,než poslední Opava, která prohrála 1:4.

Č. Budějovice - Slovácko 0:1

Slovácko bodovalo ve třetím zápase po sobě a podruhé naplno. Výhra v Českých Budějovicích, kterou jim zajistil už v osmnácté minutě Daníček, pro celek z Uherského Hradiště znamená jistotu čtvrtého místa, které je posílá do předkola Konferenční ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články