Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec mistra bez reprezentantů nepřetlačil, remíza jej poslala na třetí místo

Slavia bez reprezentantů, kterým dal trenér Trpišovský na žádost reprezentačního kouče volno, dokázala uhrát v Jablonci bod. Domácí bojovali ještě na dálku se Spartou o druhé místo, ale nyní, po remíze 1:1, už mají jistotu třetí příčky a účast v boji o Evropskou ligu. 

Jablonec - Slavia
zdroj: ČT4 autor: Radek Petrášek

Pražané, kteří ve čtvrtek po výhře 1:0 ve finále domácího poháru v Plzni získali double, nastoupili v kombinované sestavě bez řady opor a reprezentantů, i tak ale udrželi neporazitelnost v této ligové sezoně. V nejvyšší soutěži bodovali 45 krát za sebou a opět prodloužili historický rekord. Jablonec podruhé za sebou nezvítězil a ztratil naději na druhé místo. Severočeši skončí třetí a zahrají si kvalifikaci Evropské ligy.

Slávistický trenér Trpišovský dal na žádost reprezentačního kouče Šilhavého volno řadě hráčů, kteří se chystají na evropský šampionát, a od začátku nasadil jen dva členy základní sestavy z pohárového finále. Ze zdravotních důvodů chyběl i nejlepší ligový střelec Kuchta stejně jako jeho jablonecký pronásledovatel v tabulce kanonýrů Schranz. Za Pražany poprvé v lize nastoupil sedmnáctiletý Samek a také brankář Stejskal.

Červenobílí začali lépe a už v páté minutě otevřeli skóre. Na Bahův tečovaný centr si naběhl Lingr a pohotově umístil míč přesně k tyči. V lize skóroval poprvé od února.

Jablonečtí za deset minut srovnali. Po velké chybě ve středu obrany se dostal po Považancově přihrávce před Stejskala Doležal a nezaváhal. Připsal si 13. gól v ligové sezoně a na lídra střelecké tabulky Kuchtu ztrácí už jen jednu branku. "Budu se v posledním kole snažit vstřelit nějaké branky a uvidíme, jak to dopadne," uvedl Doležal.

V 21. minutě nařídil sudí Pechanec po zákroku domácího brankáře Hanuše na Baha penaltu, po přezkoumání situace u videa ji ale odvolal. Pokutový kop neodpískal ani na druhé straně po lehkém přitažení Pilaře. Po půlhodině vyrazil Bahovu střelu z přímého kopu Hanuš, těsně před pauzou pak hostující obránce na druhé straně zblokoval kousek vedle Pilařovu hlavičku.

Po změně stran ubylo šancí. Slávistický trenér Trpišovský postupně poslal na trávník další dva mladíky a jeden z nich Rigo si stejně jako Samek připsal premiérový ligový start.

V závěru mohli dvakrát rozhodnout domácí. V 83. minutě však střídajícího Jovoviče vychytal Stejskal a poté Štěpánek těsně minul. Slávisté, kteří mají už od začátku května jistý třetí titul po sobě, v lize podruhé za sebou remizovali 1:1.

FK Jablonec - Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 15. Doležal - 5. Lingr. Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Kříž - Adam (video). ŽK: Štěpánek, Považanec, Krob, Jovovič - Oscar, Kačaraba. Diváci: omezený počet.

Sestavy: Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Martinec, Krob - Kratochvíl, Považanec - Pleštil (79. Podaný), Smejkal (62. Jovovič), Pilař (88. Hübschman) - Doležal. Trenér: Rada.

Slavia: Stejskal - Bah (46. Kúdela), Kačaraba, Zima, Oscar - Traoré, Samek (78. Deli) - Van Buren, Beran (62. Hilál), Sima (62. Višinský) - Lingr (80. Rigo). Trenér: Trpišovský.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Byli jsme trošku zmrazení z toho, že jsme dostali tak brzo branku. Když v páté minutě prohráváte se Slavií 0:1, je to nepříjemné. Ale pak jsme se zvedli a vyrovnali jsme. Poločas skončil 1:1. Ve druhém poločase jsme už měli balon víc pod kontrolou a měli jsme větší šance než Slavia. Jovovič, Štěpánek, mohli jsme dosáhnout branky. Chtěli jsme zvítězit, ale i bodu si proti Slavii ceníme. Byli jsme pořád na dostřel Sparty, pořád jsme ji v uvozovkách strašili."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Měli jsme hodně kombinovanou sestavu. I tak jsme do toho vstoupili skvěle, hráli jsme výborně a dali jsme gól. Pak jsme bohužel udělali vzadu hloupou chybu, ta mě mrzí. Gól domácím hodně pomohl a pak už byl zápas vyrovnanější. V druhé půli byli domácí nebezpečnější, my jsme měli obrovské problémy se sestavou a vůbec to dohrát. Honza Stejskal nás těsně před koncem udržel v zápase. Hodně nás láká neporazitelnost. Jablonec nastoupil v plné sestavě, nám vzalo čtvrteční finále poháru hodně sil. Přijeli jsme bez 12 hráčů, proto jsem rád, že jsme to tu zvládli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články