Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice už s Drobným nepočítají a neprodlouží s ním smlouvu. Kladrubský končí kariéru

Hned dva bývalí reprezentanti končí v Českých Budějovicích. Brankář Jaroslav Drobný od Dynama nedostal nabídku nové smlouvy, která končí po sezoně. Zda uzavře profesionální kariéru, zatím není jasné. Jisté to je naopak u obránce Jihočechů Jiřího Kladrubského, který pověsí kopačky na hřebík.

Jednačtyřicetiletý Drobný se v průběhu minulé sezony po letech v zahraničí vrátil do Dynama. Roli jedničky Jihočechů převážně plnil i v tomto ročníku, v posledních zápasech i vinou zdravotních problémů nechytal a mezi tyčemi byl Vojtěch Vorel.

Drobný vedle Dynama působil v Panioniosu Atény, Fulhamu, Den Haagu, Bochumi, Hertě Berlín, Hamburku, Brémách a Düsseldorfu. Za reprezentační "áčko" odchytal v letech 2009 až 2013 sedm utkání, zúčastnil se také olympijských her v roce 2000 a dva roky nato se jako náhradník stal s jednadvacítkou mistrem Evropy.

Dva starty za národní A-tým má na kontě odchovanec Dynama Kladrubský, který rovněž po sezoně ukončí profesionální kariéru. Pětatřicetiletý defenzivní univerzál vedle Českých Budějovic hrával za pražskou Spartu, s níž získal ligový titul, Slovan Bratislava, řecký Kallonis a italskou Paviu.

Oba hráče čeká rozlučka s příznivci v posledním domácím duelu sezony a předposledním kole ligového ročníku v neděli proti Slovácku. "Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, užil jsem si to. A v neděli chci při rozlučce určitě vyhrát," řekl Kladrubský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články