Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slavia dá v posledních dvou kolech volno reprezentantům, oznámil Tvrdík

V závěrečných dvou kolech prvoligového ročníku nebudou hrát za mistrovskou Slavii hráči, kteří by mohli být nominováni na nadcházející mistrovství Evropy. Pražané jim po čtvrtečním vítězném finále domácího poháru dají na žádost trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého volno. Informoval o tom předseda představenstva sešívaných Jaroslav Tvrdík.

Pražané mají již od začátku května jistotu třetího titulu po sobě a v posledních dvou kolech jim půjde už jen o udržení neporazitelnosti v této ligové sezoně. V nejvyšší soutěži neprohráli už 44 utkání a drží rekord. Od rozdělení federace dosud prošla celým ligovým ročníkem bez porážky jen Sparta v sezoně 2009/10. Slávisté navíc ve čtvrtek ve finále poháru vyhráli 1:0 v Plzni a stejně jako předloni získali double.

V nedělním duelu v Jablonci a další víkend v sobotu v posledním kole ligové sezony s Českými Budějovicemi už bude kouč Jindřich Trpišovský šetřit některé opory.

"Na žádost trenéra reprezentačního týmu České republiky posíláme na dovolenou před Eurem hráče klubu s možnou nominací na mistrovství Evropy. Může nás případně mrzet konec prodloužení rekordu Slavie, ale reprezentace země je pro nás největší hodnota," uvedl Tvrdík.

Konkrétně nejmenoval, ale volno by se mělo týkat obránců Jana Bořila s Davidem Zimou, záložníků Lukáše Masopusta, Petra Ševčíka a Tomáše Holeše, který měl v posledních dnech zdravotní potíže, a pravděpodobně i brankáře Ondřeje Koláře. Ten ale účast na Euru zatím zvažuje kvůli tomu, že se fyzicky necítí optimálně po vážném zranění z březnového osmifinále Evropské ligy s Rangers.

Odpočívat by v posledních dvou kolech mohl i útočník a nejlepší střelec ligové sezony Jan Kuchta, o jehož nominaci by trenér Šilhavý rovněž mohl uvažovat. Další reprezentant, obránce Ondřej Kúdela čeká na výsledek odvolání proti desetizápasovému trestu za údajnou rasistickou urážku protihráče, který zatím platí i pro zápasy národního celku. Záložník Lukáš Provod o Euro kvůli vážnému zranění přijde.

Reprezentanti ze Slavie budou mít volno do příští neděle, kdy se český tým sejde před závěrečnou přípravou před šampionátem. Nominaci na Euro oznámí trenér Šilhavý o pět dní dříve v úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články