Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Daníček vystřelil Slovácku v Českých Budějovicích cestu do Evropy

Slovácko bodovalo ve třetím zápase po sobě a podruhé naplno. Výhra v Českých Budějovicích, kterou jim zajistil už v osmnácté minutě Daníček, pro celek z Uherského Hradiště znamená jistotu čtvrtého místa, které je posílá do předkola Konferenční ligy. 

Jaroslav Drobný
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Za Jihočechy doma naposledy nastoupil jednačtyřicetiletý bývalý reprezentační brankář Drobný. V zápase se loučil s fanoušky i českobudějovický odchovanec Kladrubský, jenž před utkáním oznámil, že po sezoně ukončí kariéru.

Dynamo si v posledním domácím duelu sezony moc výraznějších šancí nevypracovalo. Slovácko soustředěnou hrou většinu utkání kontrolovalo a bylo nebezpečnější.

Projevilo se to v 18. minutě, kdy Kliment v pokutovém území naznačil kličku bránícímu Javorkovi a ten útočníka Slovácka trochu naivně fauloval. Výhodu pokutového kopu hosté využili a po střele Daníčka se dostali do vedení. Hostující defenzivní záložník skóroval podeváté v ligové sezoně.

O chvíli později mohlo Slovácko vedení navýšit. Brankáře Drobného prostřelil Kliment, ale gól kvůli postavení mimo hru neplatil. Jihočeši se poprvé dostali do trochu nebezpečnější pozice až ve 40. minutě. Ale Alvir po centru Čoliče zřejmě prováhal nejvhodnější moment pro střelu a defenziva Slovácka jeho pokus zblokovala.

Po přestávce se hra vyrovnala a ubylo šancí. Domácí mohli doufat ve vyrovnání v 70. minutě, kdy se po pasu Alvira natlačil do koncovky Brandner, jenž však proti Bajzovi neuspěl. Více už Jihočeši nevymysleli a Slovácku podlehli na svém hřišti poprvé od roku 2005.

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 18. Daníček z pen. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Antoníček. ŽK: Alvir, Mršič, Čolič, Javorek, Brandner - Mareček, Kliment. Diváci: 794 (omezený počet).

Sestavy: Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Králik, Kladrubský (83. Havel) - Javorek, Čavoš - Brandner (77. Ledecký), Alvir, Mršič (46. Mészáros) - Diop (60. Kousal). Trenér: Horejš.

Slovácko: Bajza - Tomič, Kadlec, Hofmann, Havlík - Mareček (60. Kohút), Daníček - Jurečka (72. Cicilia), Sadílek, Navrátil (83. Petržela) - Kliment (72. Šimko). Trenér: Svědík.

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Pro nás to bylo emotivní utkání, loučili se dva kluci, kteří tady v Českých Budějovicích zanechali výraznou stopu. Mrzí mě, že jsme jim nepřipravili hezčí konec a lepší výsledek, protože Jarda Drobný i Jirka Kladrubský by si to zasloužili. Bohužel delší dobu nás provází to, že jsme málo produktivní. Třeba ve druhém poločase jsme dnes měli více ze hry, ale fotbal se hraje na góly. V poslední třetině hřiště jsme málo produktivní. Pro nás byl přitom soupeř velkou motivací. Je to silný tým, bavili jsme se o tom celý týden."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Začátek zápasu byl z naší strany dobrý. Pak jsme sice Budějovice pustili do hry, ale v naší šestnáctce jsme pracovali dobře. I ve druhém poločase až na jednu šanci domácích jsme to zvládli a dotáhli poměrně v klidu do vítězného konce. S Budějovicemi jsme dlouhodobě neměli pozitivní bilanci. Hlavně jsme si dnešním výsledkem zajistili konečné čtvrté místo, což je super výsledek celého klubu. Proto bych chtěl všem lidem, kteří se na tom podíleli, poděkovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články