Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na fotbal smí více diváků, povolená kapacita stoupla na 20 procent

Utkání první a druhé fotbalové ligy bude moci od víkendového předposledního kola sledovat na tribunách více diváků. Kluby mohou nově zaplnit kapacitu hlediště až z dvaceti procent místo dosavadních deseti. Fanouškům se navíc prodloužila lhůta na negativní test na koronavirus, a to z 48 na 72 hodin.

"Na základě rozhodnutí ministerstva zdravotnictví je možné od nadcházejícího víkendu na ligovém stadionu obsadit až 20 procent kapacity. Návštěvníci se musí prokázat testem z certifikovaných laboratoří ne starším než 72 hodin. Jinak všechny podmínky zůstávají ve stejné podobě jako v předchozích kolech a kluby v tomto duchu se svými partnery a permanentkáři již komunikují," uvedl Hanuš.

Diváci nadále musí po celou dobu na stadionu nosit respirátor a dodržovat rozestupy. Sedět smí jen v každé druhé řadě a minimálně ob jedno sedadlo. Vedle negativního testu se mohou prokázat potvrzením o prodělání nemoci v posledních 90 dnech nebo certifikátem o dokončeném očkování. V hledišti mohou být dlouhodobí partneři klubu, mezi něž se dají zařadit držitelé permanentních vstupenek.

Diváci se na fotbalové zápasy v Česku v omezené míře vrátili o prvním květnovém víkendu, od té doby mohla být hlediště zaplněna maximálně z deseti procent. Předtím od první poloviny prosince mohlo na utkání 300 osob z řad partnerů klubu.

Po zvýšení povolené kapacity se o víkendu nejvíce diváků dostane na domácí utkání Olomouce a Plzně. Na Hané čítá dvacet procent kapacity téměř 2500 míst, na západě Čech pak přes 2300 míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články