Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Triatlonista Švehla vyjel na havajskou sopku na hand biku

Šestkrát absolvoval Zbyněk Švehla na havajském Big Islandu legendárního havajského ironmana (3,8 plavání, 180 na kole a uběhnout maraton), tentokrát se ale rozhodl pokořit nejvyšší sopku ostrova Mauna Keu. Ještě větší grády tomu výkonu dodává fakt, že Švehla je na vozíku. Stal se tak prvním vozíčkářem, který to dokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Triatlonista Švehla vyjel na vozíku na havajskou sopku

Znamenalo to od hladiny moře překonat převýšení 4207 metrů a ujet 67 kilometrů. Start proběhl za hluboké tmy v půl páté ráno a na nejvyšším místě velkého havajského ostrova byl Švehla po více než patnáctihodinové dřině.   

"Po třech kilometrech toho strmého kopce mi odešly síly a šel jsem krokem," přiznal Švehla, který skončil na vozíku kdysi po pádu na kole při olympijském triatlonu v Karlových Varech. Svého oblíbeného sportu ale nenechal ani potom.  

Dvaačtyřicetiletý triatlonista místy musel využít i pomoci manželky, která se občas opřela do handbiku, ale na vrchol se dostal. "Bylo to strašně těžký. Vůbec nemůžu mluvit, ale jsem strašně šťastnej, že jsem to zvládl," konstatoval v cíli strastiplné pouti.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články