Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Tenisté zakončili letošní Davis Cup porážkou s Francií. O jedinou výhru se postaral Menšík

Čeští tenisté prohráli i svůj závěrečný zápas v letošním ročníku Davisova poháru. Jakub Menšík sice odvrátil proti Arthuru Rinderknechovi dva mečboly a vyhrál 2:6, 6:3, 7:5, ovšem Jiří Lehečka následně prohrál s Arthurem Filsem 7:6, 5:7, 4:6 a neuspěla ani čtyřhra, do níž Menšík nastoupil po boku Adama Pavláska. Češi prohráli s dvojicí Pierre-Hugues Herbert, Arthur Rinderknech 6:7, 5:7. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Menšík: Do zápasu jsem se dostával postupně. Při mečbolech soupeře mi pomohl servis

Prostějovský rodák Menšík prohrál první set za půl hodiny. Od té chvíle už ale nepřišel ani jednou o servis a duel otočil. Druhý set získal díky brejku ve čtvrté hře. Ve třetí sadě odvrátil za stavu 4:5 při servisu dva mečboly, vyhrál zbývající tři gamy a utkání zakončil esem. Zaznamenal tak pro Česko první výhru na turnaji.

"Emoce jsou veškeré. Nepodařilo se mi zachytit začátek, nezačal jsem nejlépe. Postupem času jsem se ale dostal zpět do zápasu. Jsem moc rád, že i když nevyšel první set, dokázal jsem se i po těch neúspěších v předchozích dnech vrátit. Tuto výhru jsme potřebovali nejen pro náš tým, ale i pro fanoušky," řekl České televizi Menšík.

Dvaadvacetiletý Lehečka, který nastupoval do duelu se světovou pětadvacítkou Filsem po viróze, vyhrál první set v tie-breaku, v němž uspěl 7:5. Ve druhé sadě český tenista nevyužil v šesté hře tři brejkboly a Fils díky brejku v 11. gamu srovnal. Ve třetím setu sice Lehečka dotáhl nepříznivý stav 1:3, v sedmé hře ale znovu přišel o servis a Fils duel dopodával. Lehečkovi nepomohlo ani patnáct es, doplatil na šedesát nevynucených chyb.

Menšík s Pavláskem prohráli i třetí čtyřhru na turnaji ve Valencii. První set ztratili v tie-breaku, kde přišli o jediný míček na servisu. Herbert s Rinderknechem uspěli 7:4. Ve druhé sadě Češi nevyužili ve třetím gamu dva brejkboly. Naopak za stavu 5:6 neudržel Pavlásek podání a Francouzi mohli slavit klíčový druhý bod.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články